Villaa ja pitsiä - arjen luksusta


Tyttö tarvitsi uuden villahaalarin. Kaavaksi valikoitui Ottobren 4/12 Jumpsuit. Pituudessa lähdin koosta 104 cm liikkeelle, leveyttä piirsin 98 cm mukaan ja muokkasin mallin sivusaumattomaksi Miinullekko-blogin ohjeen avulla, vyötärö-lantio linjalta kaventui tässä operaatiossa pari senttiä. Lahkeet vaikuttivat minusta lyhyiltä ja jatkoin niiden pituutta 116 cm mittaan asti. Vetoketjun vaihdoin keskelle eteen, tarkoituksena oli piristää haalaria pinkillä pitsivetoketjulla. Hihan- ja lahkeensuut sekä pääntie ovat Myllymuksujen mustaa merinovillainterlockia. Hihan- ja lahkeensuut ovat kaavaa kapeammat ja pääntie on leikattu päästä - alkuperäisessä kaavassahan on huppu.


No, reiluhan siitä tuli juuri 99-senttiseksi mitatulle prinsessalle. Mutta sopusuhtainen ja käyttökelpoinen - olen tyytyväinen.

Neulos on värjätty Nitronin fuksia-sävyllä pesukoneessa 40 C villapesuohjelmalla. Kyseistä väriä ei suositeltu villalle, ja ompeluseuramme kokeneemmat kertoivat että villa ei ota helposti väriä ts. jää usein vaaleaksi, mutta rohkeasti esipesun jälkeen nakkasin villan parin pikkupyyhkeen kanssa koneeseen. Tulos yllätti positiivisesti, halusin nimenomaan tällaisen reippaan tumman pinkin ja värjäystulos on tasainen. Niin tumman pinkiksi sävy meni, että suunnittelemani pinkki pitsivetoketju näytti tämän vierellä vaaleanpunaiselta, joten vaihdoin väriksi mustan.


Osallistun tällä postauksella Mallikelpoinen -blogin haasteeseen. Sattui niin sopivasti, että huomasin haasteen juuri kun olin päättänyt, että tästä Ikasyrista ostetusta merinosta tulee haalari tytölle ja mietin heti, että merinovillahaalari jos mikä on arjen luksusta. Onhan merino materiaalina ihanan pehmeä, lämmin ja hengittävä, eikä ostohinnaltaan ihan edullisimmasta päästä.

Flycatcher

Edellisessä postauksessa viittasin Flycatcher-tunikaan. Kaavassa koot alkavat vasta 110 cm, mutta pienensin sitä kokoon 104 cm. Muuten tuli oikein soppeli, mutta leveydessä olisi vähemmänkin riittänyt. Raitaviskoositrikoo on ostettu keväällä Fabriinasta ja Ystävät yhdessä- trikoo Ainolasta tai Verson Puodista. Ystävät yhdessä- tytöt ovat ihanan isoja kooltaan, mutta kohdistellessa kangasmenekkikin on melkoinen.




Mallissa on ihanan isot taskut kaiken maailman aarteille.

New Bohéme




Uusimmasta naisten Ottobresta 5/2014 kokeiluun pääsi New Bohéme jerseytunika. Kaavaa mittaillessani päädyin kokoon 34 ja se osoittautuikin aika sopivaksi. Tosin hihat ovat aika niukat ja olisi mukavampi päällä jos materiaalina olisi kunnolla joustava trikoo. Tämä todennäköisesti Nanson trikoo on ostettu Poppanavakasta (ent. Triteks). Tässä tunikassa on hauskat taskut samaan tyyliin kun lasten Flycatcher -kaavassa.