Kietaisunuttu ja pyörylätakki

Kesäreissuille on ompelukone vähän hankala ottaa mukaan, mutta langat ja puikot kulkee paljon helpommin (jos muistaa ottaa oikeankokoiset puikot ja mielellään vielä molemmat...) Kietaisunutun ohjeen bongasin Modasta 5/2010 ja vasta sitä neuloessani (kannattaisikohan lukea ohje kokonaan läpi ennen työn aloittamista) tajusin, ettei se ole "oikea" kietaisuvaate, mikä oli kyllä tavoitteena. Lanka on Sole Lattea eli 100%:sta maitoa. Pakko oli kokeilla tätä, varsinkin kun väritys oli mieluinen ja neuletiheys sopi. Lanka on hankittu Käsityöliike Maijukasta Haminasta.
Nuttu piti viimeistellä virkkaamalla pääntie. Olin koskenut virkkuukoukkuun edellisen kerran ehkä ala-asteella, mutta mielessä monesti on käynyt, että sitä pitäisi opetella. Kalajoella minulla oli mukana henkilökohtainen opettaja ja hitaasti mutta varmasti sain kiinteät silmukat ja rapukerroksen virkattua.
Ja sitten piti alkaa harjoittelemaan pylväitä ja puolipylväitä....
Ja sitten kun pylväät on hallussa, otetaan käsittelyyn uusimmasta Modasta pyörylätakki, koko12 kk. Langaksi löytyi äitini varastosta Novita Wind. Napit on ostettu kirppikseltä. Lopputulos oikein kiva, paitsi...
...eihän se meidän tytölle mahdu! Huomasin kesken työn, että pienempi tulee, mutta ajattelin ettei niin väliä, kun tyttökin pienikokoinen 9 kk nyt. No, onpahan nukelle nuttu valmiina, eiköhän sellainenkin tähän taloon aika pian löydä tiensä. Nyt mietinnässä raskinko tilata tuon ohjeen mukaisen langan (hinta liki 10 eur/50 g ja 150 g tarvittais), haluaisin kyllä kovasti tytölle pyörylätakin käyttöön ja se oli kiva ja nopea tehdä.
Nalle esittelee vielä, miltä pyörylätakki näyttää takaa.
Tämä ei ole muuttumassa sisutusblogiksi, mutta olen niin innoissani tästä Puusta, niin esittelen sen täälläkin. Maalattiin tänään tylsän valkoisesta eteisestä yksi seinä Autiomaan väriseksi ja istutettiin Swedesen Tree-naulakko. Olen tosi tyytyväinen tähän, se on kuin taideteos ja piristi väsynyttä mieltä, tyttö kun on taas sairastellut ja syönyt ja nukkunut tosi huonosti. Tämä tulee varmaan toimimaan vain vierasnaulakkona, sillä roikkuvat vaatteet vähän pilaavat tämän näyttävyyttä. Mieluummin katselen sitä päivittäin tuollaisena.

2 kommenttia

  1. Upea tuo puu, mutta eihän siihen tosiaan vaatteita raaski laittaa peittämään :)

    Sä olet virkkauksessa paljon pidemmällä kuin mä. Mä olen päässyt vasta kiinteään silmukkaan ja piilosilmukkaan asti, pylväistä ei ole enää mitään muistikuvaa... mutta onneksi google ;)

    VastaaPoista
  2. Google mutkin juuri pelasti kun tuli ongelma tekeillä olevan virkkuutyön kanssa :-) Virkkaaminen on osoittautunut aika koukuttavaksi!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)