Autopaitoja ja peitetikkiturinaa

Joihinkin kuoseihin sytyn vähän hitaasti. Tämä Metsolan On the road joustis lienee ollut markkinoilla vaikka kuinka pitkään, ja yhtäkkiä siitä tuli pakko saada juttu. Pakko saada juttu muokkautui kahdeksi paidaksi viime viikonloppuna. Vasemmalla omalle pojalle Ottobren CW slim koossa 104 cm ja oikealla lahjukseksi matkaava CW suora koossa 98 cm. Kuvan oton jälkeen liian pieneksi jääneet pääntiet on molemmissa tehty uusiksi. Lisäsin leikatessa pääntielle saumavarat, koska muistelin ohjeessa niin lukevan. Ehkä ei lukenutkaan tai ehkä nauhankääntäjä vetää resorin tiukemmalle, jatkossa täytyy muistaa ettei todellakaan tarvitse saumavaroja lisätä.

Olen niiiiin iloinen. Peitetikkikoneen nauhankääntäjän kanssa yhteistyö on alkanut sujumaan, sormet suorastaan syyhyää päästä kanttailemaan. Ja miten tähän päädyttiin? Ensin vaihdoin neulat HAX1SP-neuloihin, tosin siitä ei mielestäni ollut mitään apua. Sitten, jo yli kuukausi sitten, kyselin epätoivoissani Bernina 009DCC-koneen saatavuutta Kone-Minnasta, olisin siis antanut uunituoreen Elnan vaihdossa. 009DCC alkoi kovasti kiinnostamaan luettuani Onnekkaan kokemukset koneesta. No, 009DCC on saatavissa vasta elokuussa, mutta kyseisestä firmasta mies ystävällisesti keskusteli kanssani pitkään Elnan tikin jäljestä ja antoi hyviä neuvoja. Nyt aloin ohjeita kokeilemaan ja ohhoh, nehän auttoi. Tässä säädöt millä olen saanut hyvää tikkiä aikaiseksi nauhankääntäjällä. Trikoo diffi 2, liukusäädin oikealla. Joustofrotee diffi 1,5, liukusäädin vasemmalla, paininjalan puristusta löysäten trikooseen verrattuna. Molemmilla materiaaleilla kaikki langankireydet 6 ja tikin pituus 4. Aika erilaiset säädöt, kun mitä moni on blogeissaan kertonut. Minulla on käytössä vasen ja keskimmäinen neula, resorin käännän kolminkertaiseksi tämän ohjeen avulla.
Tässä pikku apulaiseni auttaa kaavojen piirtämisessä. Ja pitää käsillä silmiään auki, ettei vaan mene kiinni salaman räpsähtäessä :-)

2 kommenttia

 1. Minulla on käynyt samoin tuon kuosin kanssa, en aluksi tykännyt mutta nyt sitten näyttää jo tosi kivalta (niin kivalta että sitä löytyy yhden vaipan verran jo meiltä vaikka vain tyttö on meillä vaipatettavana enää). Nuo sinun tekemäsi puserot on tosi kivan näköisiä!

  Oli myös tosi kiva lukea että olet löytänyt säädöt koneeseesi, olen tullut siihen johtopäätökseen että kaikki noista koneista ei ole susia. Joissakin on ihan oikeasti vikaa, jotkin vain pitää saada yrityksen ja erehdyksen kautta säädettyä kohdilleen. Olisikohan noissa sitten niin, että jokainen kone on yksilö ja siihen tarvitaan ne ihan omat säädöt, kun niin erilaisia säätöjä on vastaan tullut joilla toinen koneen omistaja onnistuu hyvin, mutta taas toinen ei saa mitään jälkeä aikaiseksi..

  Olen myös samaa mieltä siitä että kyseisellä ompelukonemyyjällä on hyviä neuvoja! Olen varmasti ihan riesaksi asti soitellut ja kysellyt kaikki ompelukoneongelmat ja aina on apua tullut. Netissä on ollut näitä jotka väittävät että heti kun kehutaan jotakin myyjää ollaan myyjän asialla, mutta väittäisin että tällaista väittävät henkilöt eivät ole kyllä asioineet kyseisessä liikkeessä.
  Olen ihan tarpeeksi asioinut liikkeissä joissa ongelma johtuu vain minusta ja olen vain se hankala asiakas kun en mitään mistään ymmärrä ja kyselen tyhmiä. Kone-Minnassa on sellainen asenne että sinun ongelma on minun ongelma ja töitä paiskitaan niin kauan että ratkaisu löytyy. Tottakai siitä sitten kertoo muillekin joittei enää muiden tarvitsisi tuntea itseään tyhmäksi sellaisessa liikkeessä jossa asiakaspalvelu on käsitteenä ihan hepreaa ;)

  Ja voi kuinka sai suupielet hymyyn tuo sinun apulaisesi :) toimiva tekniikka, ei ole silmät yhtään kiinni!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Onnekas kommentista. Kone-Minnasta vielä jatkan, että palvelu oli uskomattoman hyvää, sellaista en ole aiemmin kokenut. Olin sähköpostilla kysynyt sieltä Berninan saatavuutta, kun Tampereelta sitä ei hyllystä löytynyt. Mies soitti mulle siitä illalla ja juttu ajautui nykyiseen koneeseeni ja sen ongelmiin. Hän pitkään keskusteli ja ehdotti säätöjä Elnaan. Taidettiinpa vaihtaa muutama sana sinusta ja sun Berninastakin :-) Tällä hyvällä palvelullaan hän itse asiassa saattoi menettää kaupan, mutta kyllä jäi niin hyvä mieli, että "kiitokseksi" ainakin kerron tästä muillekin.

  Alan kanssa uskoa, että peittarit ovat yksilöitä, jotka vaativat henkilökohtaiset säätönsä :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)