Villahaalari


Tytölle surautin välihaalarin Myllymuksujen merinovillaneuloksesta. Väri on nimeltään lime-luonnonvalkoinen, mutta itse sanoisin luonnonvalkoisen sijasta vaaleanvihreä. Kaavavaihtoehtoina oli mm. velourhaalari (O 6/10) jolla tämä on tehty ja jumpsuit svetarineuloshaalari (O 4/12), mutta lopulta hylkäsin molemmat takakappaleen keskisauman vuoksi ja lähdin työstämään nukkumatti unihaalaria (O 6/12). Lisäsin leveyttä pari senttiä etu- ja takakappaleelle, reilu sentti hihaan ja olat reiluilla saumavaroilla jotta hiha istuisi. Pääntielle on saumuroitu kaksinkertainen resori, joka on tikattu päältä. Limenvihreä, Karnaluksista ostettu vetoketju löytyi kotoa, joten vetoketju ei jatku lahjekappaleelle kuten alkperäisessä kaavassa.
Kätköistäni löytyy resoria viittä vihreää sävyä, eikä tietenkään yksikään niistä sopinut tähän. Triteksillä vierailu kangaspalan kanssa ei auttanut yhtään, mutta Rosmariinin kätköistä löytyi juuri passeli sävy - iso kiitos tästä!
Aika hyvä tuli, eikö? Välihaalariksi on juuri sopiva väljyys ja koko 86 cm juuri passeli, mahtuu varmasti koko talven mutta ei ole turhan iso. Tyttö oli muuten 2-vuotisneuvolassa 84,8 cm pitkä ja painoi reilu 11 kg, tasaisesti vähän alakäyrällä mennään edelleen.

Kun haalari valmistui, tyttö halusi sen heti päälleen ja totesi "ihanan pehmeä". Tässä kuvassa hän ensimmäistä kertaa suostui seisomaan kuvaa otettaessa hetken paikallaan ja jopa hymyilemään pyynnöstä. Toivottavasti tulisi tavaksi, tähän asti kun on juostu kameraa kohti heti kun se ilmaantuu esiin.

8 kommenttia

 1. Hieno haalari! Itellä ollu suunnitelmissa tehä omille tytöille samaisesta kankaasta villahaalarit. Millanen kangas oli työstää ja kuinkahan paljon se joustaa käytössä? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienen totuttelun jälkeen saumurilla sujui ihan hyvin. Sanoisin, että joustaa sopivasti :-) ei lähellekään yhtä paljon kuin ribbi joka vielä odottelee kerrastoksi pääsyä.

   Poista
 2. Hieno haalari! Tykkäsin kovasti tuosta värisävystä, oli paljon "heleämpi" mitä olin kuvitellut. Mun merinot odottelee inspistä edelleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, väri on minunkin mieleen ja sopii hyvin tytön vihreä-limeen talvihaalariin.

   Poista
 3. Kiva haalari! Mullakin merinot, tosin tylsät valkoiset ja mustat, odottelee ompelua, kun ehtisi jne... ehtiiköhän talvi mennä ohi? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, mullakin odottelee kaapissa vuosi sitten hankittu bambuvillatrikoo, ja pahaa pelkään ettei tänäkään vuonna siitä mitään valmistu :-)

   Poista

Kiitos kun kommentoit :-)