Arkistosta


Ompeleminen on ihana harrastus. Kun näen valmiin vaatteen, tunnen saaneeni aikaiseksi jotain (kaunista) ja se tekee minut iloiseksi. Vielä iloisemmaksi tulen jos lapsenikin pitää uudesta vaatteestaan (ainahan niin ei käy). Sitten tarmokkaan bloginpitäjän pitäisi kuvata vaate. Mielellään kuva olisi jotain muuta kuin hätäinen räpsäys keittiön lattialle aseteltuna yömyöhällä. Hyvät sovituskuvat olisivat plussaa; iloinen ja yhteistyökykyinen lapsi, nätit poseeraukset hyvässä valossa. Paljon kuvia, mistä valita pari huippuotosta blogia ja kuvankäsittelyä varten. Ensin säädetään vähän värejä, yleensä kuvan "kirkastamista", sitten taustan leikkaus pois, seuraavaksi rajaus, skaalaus ja uuden version talletus. Samat toimenpiteet kaikille, parille-kolmelle kuvalle vaatteesta. Sitten kuvien siirto verkkoon ja sieltä lataus blogin uuteen tekstiin. Hyvien kuvien lisäksi olisi hienoa osata kirjoittaa hauskat ja kiinnostavat kommentit vaatteesta ja sen valmistusvaiheista.

Allekirjoittanut on tarmokas ompelija muttei bloggaaja. Valmiit tuotokset pääsevät usein viiveellä blogiin, koska nämä jälkitoimenpiteet jäävät niin helposti tekemättä ja siirryn mieluummin ompelemaan jo seuraavaa vaatetta. Yllä olevassa kuvassa on tammikuussa valmistunut merinovillasetti tytölle. Jos ei sovituskuvaa vappuun mennessä, niin ei kai sitten koko kesänä. Paita joku peruskaava Majapuun merinosta ja legginsit sekä resorit Sampsukan merinointerlockista - värit käyvät muuten yhteen täydellisesti. Kiva setti, joka pääsi käyttöönkin alkuvuodesta useamman kerran, eikä tyttö yhtään valitellut että villa olisi kutittanut.


Housut Ottobren Chillax kaavalla koossa 98 cm valmistuivat viime vuonna. Materiaalina on pinkki velour, taskunsuut on kantattu siten, että pitsikuminauha on kanttauksen alla. Taskuissa on Apple Pie-trikoota.

Päivittelin Kankaat -sivuakin, mutten vielä uskaltanut laskea yhteen monellako metrillä kangasvarasto kasvoi huhtikuussa. Kankaiden Yö:nä viime viikonloppuna ostin noin 4 metriä. Mutta ensi viikonloppuna taas ommellaan koko viikonloppu Rosmariinin ja Nannaruun kanssa, joten toukokuussa saldo varmasti pienenee.

2 kommenttia

  1. No juu, tuo dokumentointi kyllä tuntuu joskus ihan hidasteelle kun on vauhti päällä. Ja kuvien muokkaus siihen päälle, voi ei. Eikä päivityksiä oikein tohdi nopeasti mobiilinakaan tehdä, sillä kuvien laatu ei ole silloin ihan parasta. Blogin pitäminen vie kyllä aikaa. Ketä varten sitä kuvaa ja muokkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Samaa mieltä ja hyvä kysymys :-) Itse innostuin valokuvaamisesta bloggauksen myötä vähän enemmän ja ensin kävin lyhyen kuvankäsittelykurssin. Nyt hankin järkkärikameran vuodenvaihteessa ja jossain vaiheessa toivon ehtiväni kurssittamaan itseäni paremmaksi valokuvaajaksi. Käsityöharrastus on tuonut siis allekirjoittaneelle tavallaan kaksi uuttakin harrastusta, bloggaamisen ja valokuvaamisen.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :-)