Monen koon housut ja Mereneläimet-paita

Sampsukasta tuli kankaita ja pinosta poika bongasi välittömästi Mereneläimet-kuosin, ja siitä tuli sitten tutulla Ottobren 301 kaavalla paita koossa 98 cm. Pääntiet näyttävät onnistuvat sitä huonommin, mitä enemmän paitoja teen; taas resori lörpöttää jonkin verran. Pitäisi tehdä aina vain samanlaatuisesta resorista, niin lopputuloskaan ei vaihtelisi niin. Mutta eihän se käytännössä onnistu.
Housujen kaava on Suuresta Käsityölehdestä nro 11-12/09 koko 90 cm jonkin verran muokattuna. Ajatuksena oli tehdä pojalle ensin polvihousut ja heti perään tytölle 74 cm housut tulevaisuuden varalle. Kun polvihousut valmistuivat, oli vain tyttö kotona ja pitihän ne hänelle sitten pukea.
Ja hopsansaa, eikös tässä ole ne koon 74 cm housut syksyksi valmiina? Vähän leveät, mutta ei haittaa. Enpäs taida tehdäkään toisia housuja.
Housut on tehty Sampsukan ekologisesta Tencel-joustiksesta. Kokemusta oli jo ennestään samasta kankaasta, ja en malta olla ylistämättä tätä; niin pehmeää ja ihanan tuntuista. Vihreänä tämä materiaali oli jo ennestään tuttu ja varmasti tilaisin jos olisi muissakin väreissa saatavana. Ruskeat resorit ovat kotoisin Tekstiili Fihlistä.

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit :-)