Sydänmekko

Ottobren 4/11 Dreamland-tunikasta piti tehdä 104 cm mekko jo pari viikkoa sitten. Suunnitelmat oli selkeät: pinkistä pitävälle tytölle vähän levennetty ja n. 20 cm:llä pituutta kasvatettu mekko Triteksin sydäntrikoosta sydänapplikoinnilla. Mutta niin vain kävi, että töpeksin applikoinnin sen verran pahasti, että etukappale piti leikata uudelleen ja kangasta ei kotoa enempää löytynyt. Triteks sattui olemaan vielä lomalla, joten eilen aamulla firman auettua heti soitto sinne ja onneksi kangasta oli vielä jäljellä. Päivällä kankaanhakureissuun lasten kanssa, kotona nopeasti pesukoneeseen ja illalla pari tuntia tehokasta ompelua. Lopputulos näyttää aika isolta, ajattelinkin tarjota saajalle myös lyhennys- ja/tai kavennuspalvelua halutessaan. Tai menis varmaan pyjamanakin. Poikani ei suostunut tätä pukemaan päälleen sovituskuvaa varten, toivottavasti kelpaa tänään 4-vuotiaalle tytölle lahjaksi :-).

Pääntiehalkion tein ensimmäistä kertaa. Nappisilmun kohdalla tulikin tenkkapoo, en ollut koskaan aikaisemmin sitä tehnyt, eikä Ottobre sitä vaivautunut mitenkään ohjeistamaan. Googlesta oli jälleen apua, ties monennenko hakutuloksen klikkauksen jälkeen ohje nappisilmun tekemiseen löytyi viimein täältä, sivu 29. Pari yritystä huonolla lopputuloksella tätä keinoa riitti, sitten äitini onneksi ehdotti virkkaamista. Joten nappisilmu on virkattu 1.5 puikolla ketjusilmukkaa kaksinkertaisella ompelulangalla. Ihan hyvä näin.

Triteksissä nopeasti silmäilin kankaat läpi ja yksi n. 80 cm pala suorastaan vaati päästä mukaani, se on kuvattuna mekon kainalossa. Mielestäni tosi ihana kuosi. Eikä hintakaan jälleen päätä huimannut; tämä ja 70 cm sydäntrikoota yhteensä 5,50 eur.

3 kommenttia

  1. Olipa onni, että kangasta oli vielä jäljellä :) Mä laitoin "silmuksi" sellaista ohutta pyöreää kuminauhaa, hyvin on toiminut silläkin ;)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun sait sitä kangasta. Käytiin sitten samana päivänä Triteksillä, minä jo aamulla =). Mä en löytänyt mitä hain eikä siellä ollut vakiporukka paikalla, niin en voinut kyselläkään... täytyy käydä taas joskus uudelleen =).

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Oli helpotus löytää lisää kangasta, varasuunnitelmaakaan ei ollut laadittuna jos sitä ei olisi ollut. Mekon saajaltakin tuli positiivinen palaute joka lämmittää kovasti mieltä. Ompelutarvikelaatikostani löytyy myös juuri tuollaista kuminauhaa, miksen mä tajunnut että sellaisen vois nappilenksuksi laittaa?! Ens kerralla sitten :-)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)