Villafroteesetti ja arpajaisvoitto

Tämä on sitten vähään aikaan viimeinen ruskea vaate, lupaan sen. Ja on saumurin langanväri jo vaihtunutkin :-) Myllymuksuilta tilasin kankaita pari viikkoa sitten, ja ne ovat tässä. Kuvassa vasemmalla vihreä lisko bambupuuvillaneulosta, josta suunnitteilla aluskerrasto pojalle. Oranssi on bambuvillatrikoota ja se on päätymässä tytölle ainakin legginseiksi. Ruskea villajoustofrotee oli materiaalina minulle aivan uusi tuttavuus, se kuulosti kovin lämpimältä ja hyvältä materiaalilta väliasuksi. Kankaan saapuessa hieman petyin, kun se olikin mielestäni aika ohutta. Mukavan pehmoista kuitenkin, ja väliasuhan siitä pojalle tuli. Kangas on aika arvokasta ja tarkkaan etukäteen mitoitin, että 80 cm riittää ja riittihän se. Takin kaavana on Henri svetaritakki 98 cm (O 1/11) ja housut Saimi svetarihousut 98 cm hieman levennettynä (O 1/09). Takin kaulukseen on laitettu tukikangas. Ajatuksena oli, että nuo pitkät resorit toimisivat hyvin talvikenkiin housunlahkeita sullottaessa. Käytännöstä en vielä tiedä.
Riikan arpajaisvoittokin valmistui. Kaavana on Dreamland tunika ilman pääntien etuhalkiota (O 4/11) ja traktorikangas on ostettu Sampsukasta. Koska tämän mekon palaute oli, että kaava ei ole mitenkään reilu, päädyin kokoon 110 cm. Helmaa jatkoin sen verran, kun kangasta riitti. Pääntien kanttaukseen resori lienee Myllymuksujen ja "lainattu" ystävän resorivarastosta. Tätä ommellessa molemmat koneet ihan tosissaan tekivät kaikkensa, että lopputulos ei olisi kovin onnistunut. Miten voi lankakin karata langankiristimen välistä ihan itse ja kaikkea muuta ihmeellistä. Mutta Riikka onneksi vaikuttaa tyytyväiseltä lopputulokseen, kiitos kaunis lämpimästä palautteesta. Kurkkaa täältä sovituskuva.
Sitten sarjaan ketään ei kiinnosta, mutta bloggaan silti. Itselle nimittäin on hyötyä näistä kangaspostauksista, kun voi tarkistella helposti mitä mistäkin on tullut ostettua. Ylärivin musta ja turkoosi velour sekä turkoosi resori saapui tänään "ystäväkuljetuksella" Kestovaippakaupasta. Kiitos Nannaruu! Alarivin vasemmalla 4 palaa Rukan ulkoilukangasta, jotka ystävä nappasi mulle Kangashamstereista pilkkahintaan. Alarivin oikealla 3 resoria tuli joku aika sitten Royal-tuotteelta. Tuo ruskea resori on "ihanan maitosuklaanruskea", eikä tummanruskea mitä usein on tullut ostettua.

3 kommenttia

  1. Hyvän näköinen setti tuli tuosta villajoustiksesta. Kerrohan sitten miten toimii käytännössä. =) Kerrohan sitten mitä olit mieltä siitä ruohon värisestä velourista, voin sitä sulle vielä hakea jos haluat. S tykkäsi nimittäin, ehkä siis sinäkin? Mä en oo vielä palauttanut sulle sitä rahaa siitä ruohonvihreästä, siltä varalta että haluatkin sitä. Ilmoittele, niin haen kankaan tai palautan rahan. =)

    VastaaPoista
  2. Aikas hyvältä näyttää kyllä tuo turkoosi! Ja kivan villasetin olet tehnyt :) Onko tuo villajoustis minkä paksuista interlockiin verrattuna ja kutistuiko paljon pesussa? Mulla villakankaat vielä odottelee inspistä... Keleistä päätellen sitä pitäisi kyllä löytyä pian ;)

    VastaaPoista
  3. Kiittää hän kommenteista. Nannaruu, ruohonvihreä ei tehnyt muhun vaikutusta, joten ei tarvi hakea kiitos. Tanttaralla, mitähän uskaltaisin tuohon paksuuteen sanoa interlockiin verrattuna. Mielestäni vähän paksumpaa kuin perusjoustis, auttoiko yhtään? Pesussa ei kutistunut juuri yhtään.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)