Pupuja ja retropalloja

Olen jatkanut tytön akuutin paitapulan (?) paikkaamista. Keltainen retropallo on tilattu alkuvuodesta Lasten Metsolasta, oranssi interlock on kotoisin Tiritomista.
Tunikan kaava ja koko on sama kuin tässä, nyt muokkasin siihen kirjekuoripääntien ja hihansuut kanttasin legginsien interlockilla. Ja miten taas onnistuinkin, pääntielle ompelin kappaleet väärinpäin, etukappale jäi päällimmäiseksi. Mur. Myös legginsit on saman setin kaavalla, nyt ei kankaan pituus riittänyt varsinaiseen kääntövaraan, vaikka käännettyinä niitä vielä hetki pidetäänkin. Näyttääpä tyttö oudolta kuvassa, jälleen kerran vieraanamme ollut nuha tekee kipeämmän näköiseksi kuin olikaan.
Musta ei kuulu suosikkiväreihini ainakaan paidoissa. Tämän pupujerseyn kuosi kuitenkin miellytti niin paljon, että sitä oli aikanaan pakko hankkia Ikasyrista (mustana koska sininenkään ei ole suosikkini). Nyt se päätyi paidaksi koossa 74 cm, kaavana White Rabbit Ottobresta 1/11. Kuosin porkkana on hyvin lähellä oranssia legginsien interlockia, vähän harmittaa etten tästä tunikaa tehnytkään. 

Tänään kolahti uusi Ottobrekin luukusta. Nopea silmäily ei paljastanut mitään ihmeellistä ja heti-pakko-tehdä-toi, ehkä Cosy Winter mekon voisi tytölle tuunata, siihen materiaaliksi sopiva vanha paitakin löytyisi kaapin pohjalta. Pojalle voisi jossain kohtaa kokeilla Elephant Safari jerseykauluspaitaa.

4 kommenttia

 1. Tosi kivat ompelukset! Tykkään! Mullekin tuli Ottobre ja eka kertaa siinä ei ollutkaan mitään "must do" -vaatetta. Höh. No, onpa tuota tekemistä tässä muutenkin. =) Collegehaalarit joka muksulle on työn alla ja tänään bongasin kirppikseltä nahkaa tossuihin ja villakangastakin josta tulee keskimmäiselle tän talven hienostelutakki. Jos se siis onnistuu. Hehe.

  VastaaPoista
 2. Ihanan pirteä setti.
  Minäkään en oikein innostunut uudesta Ottobresta, mutta luulen että johtui vain ankeista väreistä joita vaatteissa oli käytetty, kyllä sieltä varmaan vielä kivoja malleja löytyy.

  VastaaPoista
 3. Hienot ompelukset! Mä taas tykkäsin tämänpäiväisestä Ottobresta, pitkästä aikaa löytyi useampikin kiva malli/idea :) Hauska myös huomata, että noita karvasäärystimiä näyttää olevan nyt vähän joka paikassa, minä kun jo ajattelin olleeni vanhanaikainen kun tytölle sellaiset tein... Saas vaan nähdä tuleeko sieltä lehdestä uusia kaavoja piirreltyä, olen niin kovin uskollinen noille vanhoille ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)