Sydäntunika ja leggarit

Juuri kävelemään oppinut tyttö sai tänään päälleen Tiritomin sydänjerseystä tunikan. Tai mekko se taitaa olla, kun koko on 80 cm. Tummanruskea resori on käytännöllinen valinta Eurokankaasta. Valkoistakin vaihtoehtoa hetken mietin. Legginsit ovat Triteksin tummanruskeasta trikoosta, joka on mukavan paksua ja pehmeää.
Tunika on muokattu Ottobren 4/11 Baby Basics-paidasta. Hihaa vähän muotoiltu sekä helmaa levennetty ja pidennetty. Olalla Prymin 8 mm mininepparit on täältä. Hihansuihin ommeltu kumppari olisi voinut olla vähän tiukempi.
Legginseihin kokeilin paljon kehuttua Suuri Käsityölehden 1/09 trikookaavaa. Kaavassa pienin koko on 92 cm, mutta pienensin 86 cm ja 80 cm:n. Nämä siis kokoa 80 cm ja tehty kääntövaralla, jolloin käytettävissä jo nyt noin 71 cm:llä tytöllä. Kääntövaran toteutin ompelemalla ensin lahkeiden sisäsauman, sitten lahkeensuun saumavaran kääntö nurjalle, sitten uudelleen noin 4 cm:n kääntö, sitten ompelu ensimmäisen käännön kohdalta.  Kuvassa toinen puntti on käännettynä. Käänteeseen kokeilin ompelukoneesta ensimmäistä kertaa laakaommelta, joka on tarkoitettukin joustaviin päärmeisiin ja näyttää molemmin puolin vähän kuin siksakilta, jonka molemmin puolin kulkee suora ommel. Tajusikohan tästä kukaan yhtään mitään. No, ensi kerralla kokeilen varmaan vain kerran kääntäen jotta lopputulos olisi vähän ohuempi.

2 kommenttia

  1. Ihana setti =) Löysin blogisi ja alkoi hymyilyttämään kovasti kun katsoin tyttösi kuvia. Ihan kuin katsoisi kuvia omasta tytöstä pienenä. Ihan samis=)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Mari! Mä voinkin sitten sun blogista katsoa, miltä mun tyttö näyttää vähän isompana :-)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)