Ruiskukkahuppari ja ulkoiluhousut

Kesällä innostuin Metsolan ruiskukasta joustiksena, eikä sitä tietenkään enää nettikaupasta löytynyt. Maksoin sitten sievoisen summan palasesta Kangashamstereissa. Kun myöhemmin pääsin Metsolaan paikan päälle, siellähän sitä oli iso rulla, joka suorastaan huusi päästä mukaani. Kun kerroin myyjälle tämän tarinan samalla kuin mittautin metriä kotiin vietäväksi, sain kaupan päälle puoli metriä ilmaiseksi :-) Nyt tätä siis löytyy... ja paljon.
Hupparin kaava on jo kerran kokeiltu Baguette Magique. Koko on 86 cm, helmaan lisäsin pituutta noin 4 cm. Juuri sopivan pituinen Myllymuksujen 32 cm pitkälle rengasvetoketjulle. Pähkäilin pitkään vuoritanko vaiko enkö, ja kompromissihan siitä syntyi. Huppari on hihoja lukuunottamatta vuoritettu, koska Kestovaippakaupan raidallista trikoota ei riittänyt hihoihin (milllään muullahan trikoolla hihoja ei olisi voinut vuorittaa...)
Voi tätä kuvan surkeutta. Valokuvauskurssi ei olisi huono idea. Kaava on Ottobre 4/12 Forest Path, koon 92 cm pienensin 86 cm:n. Punainen joustopopliini on Lieblingsstückesta Saksasta. Takataskut ja erillisen takakaarrokkeen jätin tekemättä ja vyötärönkin taisin tehdä vähän ohjeesta poiketen. Vyötäröllä 2,5 cm leveä, napilla säädettävä reikäkuminauha. Olipa työn takana löytää näin leveää reikäkuminauhaa, mutta Shelbysta viimein löytyi. Vaan eipä näytä löytyvän enää...Housujen malli vaikuttaa hyvältä, sen puolesta voisi kokeilla toistekin. Mutta onhan se aikaa vievää ensin ommella, sitten huolitella ja vielä päältä tikata saumoja. Ei valmistunut tunnissa eikä varmaan kahdessakaan. Pituutta olisi voinut olla enemmän.
Tule hyvä kakku, älä tule paha kakku.


2 kommenttia

  1. Kivoja! Minäkin olen aikonut noita ulkohousuja tehdä lapsille, mutta en paikallisesta kangaskaupasta löytänyt mitään sopivaa kangasta, tuo sinun käyttämäsi ainakin näyttäisi juuri sellaiselta mitä etsin, hyvä tietää sen nimikin, siis joustopopliinia kyselen ensi kerralla =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiinu kommentista. Joustopopliini on mukavan tuntuista tähän tarkoitukseen, idean tähän kokeiluun sain fb:n Tampereen ompeluseurasta. En vielä osaa sanoa kuinka tuo hiekkisleikkejä kestää, aika ohutta tämä kangas on.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)