Raitatakki


Inspiroiduin Noshin sivuilla tästä hupparista. Grafiitti-valkoraidallista froteeta oli oitis pistettävä tilaukseen, ja minulle tyypillistä olisi ollut tilata samalla muutama metri muitakin kankaita, "koska nehän tulee samoilla postikuluilla". Mutta ei, tällä kertaa pidin napsusormen kurissa ja ostin kangasta vain sen verran kun siitä oli jo valmis suunnitelma. Ja vähän resoria, mutta sitähän ei lasketa. Kangasostoksista ja -kulutuksesta lisää erillisellä Kankaat-sivulla.


Mulla oli kaksi päähänpinttymää suunnitellessani tätä takkia ja ne olivat vino vetoketju sekä vinoon leikatut raidat toisella etukappaleella. Kaavapohjana tässä on Ottobren  4/13 Pocket Boy. Samassa numerossa on Stardust huppari vinolla vetoketjulla, mutta se on raglanhihainen ja koot loppuivat 92 cm:iin, joten se ei sellaisenaan passannut suunnitelmiini. Taskun ja ompelujärjestyksen lainasin kuitenkin Stardustista. Turkoosi vetoketju löytyi omista varastoista, ja se ohjasi mallin suunnittelua ja materiaalivalintoja. Vetoketjun paikka pääntiellä on 3 cm KE:sta. Vetoketjun pituus on 40 cm, joten takin olka-helma pituudeksi tuli  46 cm. Se on vähän vähemmän kuin kaavassa koossa 116 cm. Helmasta jätin erillisen kaitaleen pois ja kanttasin sen. Vetoketjun väriin sopi Triteksistä ostettu resori ja vuoriksi Michasin turkoosi pallotrikoo. Eskarilaisemme pituus on nyt 114 cm ja hän on erittäin hoikka, joten piirsin etu- ja takakappaleiden leveyden 104 cm ja hihat 110 cm mukaan. Takin kainalo-kainalo mitta on 36 cm. Mittasin juuri pojan rinnanympärysmitan ja se on n. 55 cm, eli väljyyttä on vielä reilusti. Kaulus on suora kaitale, jonka sisään olisi voinut laittaa tukikangasta.


Muistin jopa laittaa ripustuslenkin ja kokolapun pääntielle taakse. Oma Millamari-merkki pääsi unohtumaan. Näyttää kummalta tässä tuo kolmiomainen selkäosan pidennys. Olisi pitänyt piirtää sitä pidemmäksi ja pyöreämmäksi. Päälle puettuna hassu leikkaus ei kuitenkaan pistä silmään.

Minusta on aina kiva lukea kun vaatteita itse ompelevat kertovat kauanko aikaa meni ompeluprojektiin ja mitä materiaalit maksoivat. En kellottanut tarkasti tämän tekoa, mutta kaavojen tekoon ja kankaiden leikkaamiseen käytin noin 2,5 h. Ompeluun meni arviolta 3 h. Frotee maksoi 12 eur, vetoketjulle heitän hinnan 1 eur (luulen ostaneeni sen Karnaluksista edullisesti) ja trikoolle 4 eur sekä muille materiaaleille 1 eur, jolloin materiaalikustannukset olisivat yhteensä 18 eur.

2 kommenttia

  1. Aivan upea! Ja tuolla hinnalla... vau.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Hinta ei tosiaan ole paha, kun omalle ajalle ei laske arvoa (eikä harrastukselle ja omille lapsille tehtynä sitä mielestäni tarvikaan laskea).

      Poista

Kiitos kun kommentoit :-)