AarteitaTänä aamuna tyttö puki vaatteet päälleen, kiipesi pöydälle ja ilmoitti, että nyt olisi syytä valokuvata. Ja minähän kuvasin. Päällä on Ottobren Seesaw -kaavalla tehty toppi, jonka ompelin jo vuosi sitten, mutta jäänyt postaamatta. Vihreä viskoositrikoo on Triteksistä.

Hame on myös uniikki, mutta itse olen ommellut siihen vain helmapäärmeen. Se kotiutui meille jonkun vaatepaketin myötä huutiksesta ajat sitten ja taisi tänään olla päällä ensimmäistä kertaa. Pitkin päivää kyllä mietin, että miten tällainen aarre on jäänyt käyttämättä.

Huomaattekos, päällä ei ole yhtään pinkkiä tai vaaleanpunaista  :-) Uskaltanen siis alkaa ompelemaan tytölle jo vähän muistakin väreistä.


Ihastuin Aarrekidin monsters-trikooseen ja napsin pari metriä heti kun sitä tuli myyntiin. Ja taas sama pettymys kun tämän aarteen kanssa - pohjaväri on ihan kermanvärinen. En uskaltanut laittaa kerralla koko kangaspalaa kloritekylpyyn enkä malttanut testata pienemmällekään palaselle, joten fiksuna tyttönä leikkelin näiden paitojen palat ja kylvetin ne. Olipas nerokasta - siinähän silittelin ja ompelin rullautuvia reunoja. Mukavampiakin ompeluhetkiä olen kokennut. Jouduin sitten kuitenkin tekemään kaksi kylvetystä. Nolona tunnustan, että vessanpönttöön kylpyveden mukana meni 2 hiha kappaletta. Ei tullut laskettua vaatekappaleiden määrää, kun myttyjä vähän vaahdonneen veden seasta nostin pois. En aio kokeilla toiste, mutta tukokselta onneksi vältyttiin. Lopputulos palkitsi ompelijan: kloritekylpy valkaisi pohjaväriä ja tein mielestäni ihanat paidat. Poika se ilmoittaa omastaan, että se on siskon paita. Täh...liian tyttömäinen muka? Haloo! Tyttö onneksi suostuu käyttämään, vaikkei suosikkipaidaksi ole noussutkaan. Tytön paidan kaava on Bias Stripes koossa 98 cm Ottobresta 3/14, jossa on samat etu- ja takakappaleet kuin Maxidots-topissa, joka on vähän muunneltuna ja tunikapituisena edellisessä postauksessa. Pojan paidan kaava taitaa taas olla Ottobren On The Road, 116 cm.

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit :-)