Villaa ja pitsiä - arjen luksusta


Tyttö tarvitsi uuden villahaalarin. Kaavaksi valikoitui Ottobren 4/12 Jumpsuit. Pituudessa lähdin koosta 104 cm liikkeelle, leveyttä piirsin 98 cm mukaan ja muokkasin mallin sivusaumattomaksi Miinullekko-blogin ohjeen avulla, vyötärö-lantio linjalta kaventui tässä operaatiossa pari senttiä. Lahkeet vaikuttivat minusta lyhyiltä ja jatkoin niiden pituutta 116 cm mittaan asti. Vetoketjun vaihdoin keskelle eteen, tarkoituksena oli piristää haalaria pinkillä pitsivetoketjulla. Hihan- ja lahkeensuut sekä pääntie ovat Myllymuksujen mustaa merinovillainterlockia. Hihan- ja lahkeensuut ovat kaavaa kapeammat ja pääntie on leikattu päästä - alkuperäisessä kaavassahan on huppu.


No, reiluhan siitä tuli juuri 99-senttiseksi mitatulle prinsessalle. Mutta sopusuhtainen ja käyttökelpoinen - olen tyytyväinen.

Neulos on värjätty Nitronin fuksia-sävyllä pesukoneessa 40 C villapesuohjelmalla. Kyseistä väriä ei suositeltu villalle, ja ompeluseuramme kokeneemmat kertoivat että villa ei ota helposti väriä ts. jää usein vaaleaksi, mutta rohkeasti esipesun jälkeen nakkasin villan parin pikkupyyhkeen kanssa koneeseen. Tulos yllätti positiivisesti, halusin nimenomaan tällaisen reippaan tumman pinkin ja värjäystulos on tasainen. Niin tumman pinkiksi sävy meni, että suunnittelemani pinkki pitsivetoketju näytti tämän vierellä vaaleanpunaiselta, joten vaihdoin väriksi mustan.


Osallistun tällä postauksella Mallikelpoinen -blogin haasteeseen. Sattui niin sopivasti, että huomasin haasteen juuri kun olin päättänyt, että tästä Ikasyrista ostetusta merinosta tulee haalari tytölle ja mietin heti, että merinovillahaalari jos mikä on arjen luksusta. Onhan merino materiaalina ihanan pehmeä, lämmin ja hengittävä, eikä ostohinnaltaan ihan edullisimmasta päästä.

14 kommenttia

 1. Kaunis haalari! Tuo pinkki väri sopii hienosti tuohon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia! Minusta tämä neulos suorastaan huusi pinkkiä väriä päälleen :-)

   Poista
 2. näyttää tosi hyvältä. mä voisin kokeilla harmaan kanssa itselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unikuu! Harmaa vois tosiaan toimia hyvin aikuiselle!

   Poista
 3. Tässä on todellakin arjen luksusta! Yleensä villahaalarit tuppaa olemaan yksivärisiä ja vähän tylsiä, mutta tämä on kyllä kaunis!

  VastaaPoista
 4. Komppaan edellisiä: Kaunis on :) Värjäys onnistui tosi hyvin.

  VastaaPoista
 5. Herkullinen haalari on syntynyt. Varmasti mieluinen tytölle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tyttö muuten oli sitä mieltä, kun tuli haalarin yhteydessä puhetta arjen luksuksesta, että haalarissa olisi pitänyt olla myös silkkiä sitten :-)

   Poista

Kiitos kun kommentoit :-)