Vinoa vetoketjua hupparissa

Häpeilemättä tunnustan taas apinoineeni suomalaisen lastenvaatemerkin Gugguun mallia omaan käyttöön. Gugguun vinovetoketjullista hupparitakkia en ole livenä nähnyt, mutta kuvia netistä toki löytyi helposti ja muitakin ompelijoita sama malli on inspiroinut. Materiaalina on musta college, jonka olen varmaan Triteksistä ostanut aikoja sitten. Maltoin juuri ja juuri pitää sormeni erossa kuosikankaista, vaikka sinne suuntaan katselin kun mietin hupun vuorin trikoota..mutta pysyin mustassa. Pitäisi vain enemmän tehdä yksivärisiä vaatteita, ne harvat joita olen tehnyt ovat olleet kovassa käytössä ja "rauhoittaviakin" runsaiden kuviokuosien keskellä. Turkoosi takkivetoketju on ostettu Merletosta (minusta tosi kallis - 5,20 eur! Kankaan hinta on varmaan ollut samaa luokkaa).  Vetoketju on 45 cm ja se määritteli hupparin etukappaleen pituutta. Hieman pitkä tästä vielä tuli, mutta 5 cm lyhyempi olisi jäänyt pieneksi liian pian - ja kun näin tällaisen vaivan kaavan muokkauksessa ja ompelussa, tämän olisi syytä kestää käytössäkin ainakin vuoden :-) Kaavan pohjana on Ottobren 4/14 Fearless Eagle 116 cm, jolla tein viime syksynä tämän hupparin.

 Tästä kuvasta näkee vasemmalla olevan taskun.
Poika ei kauhean innoissaan ollut uudesta hupparistaan, mutta ompelija on tyytyväinen ja huokaisee helpotuksesta kun lopputulos on suunnilleen sitä mitä pitikin.

5 kommenttia

  1. Hyvän näköinen huppari! Turkoosi vetoketju sopii hyvin, hinta oli kyllä minunkin mielestä korkea :)

    VastaaPoista
  2. Vetoketjut osaa olla kyllä kalliita, siksi osaankin nykyään jo katsastaa "roskis"vaatteita sillä silmällä, että jos olis vielä vetoketju pelastettavissa. ;)

    Hieno huppari! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)