Body, hame ja tuunausta

Ei tullut toista bodymekkoa, mutta Ikasyrin punahilkasta tein kietaisubodyn ja sille kaveriksi hameen. Bodyn kaava on Ottobresta 3/11, hihat jatkoin täyspitkiksi. Nepparit ovat Prymin 8 mm Minineppareita. Näitä en kyllä hinnan vuoksi aio jatkossa hankkia, tilasinkin Kotimäen Puodista 10 mm neppareita huomattavasti halvemmalla. Hameen kaavan pohjana käytin Ottobren 4/09 Bubblegum Dots-hametta, vyötärön rypytin ensin Pim Pam blogista löytyvällä ohjeella. Koko on suunnilleen 80 cm, mutta vyötäröresori niin joustava, että käyttöikää hameella varmasti riittää.
Body on kokoa 74 cm ja vielä mukavan reilu 67 cm:lle tytölle. Halusinkin tälle pitkää käyttöikää.
Aikas söpö setti :-)
Olen monesti tuskaillut noita resorien litistyksiä tehdessäni, kun ei kangas meinaa millään lähteä kulkemaan paininjalan alla, koska paksua kangaskerrosta on niin kapealla alalla (vaikea selittää...) Nyt sain ahaa-elämyksen ja otin käyttöön tämän ihme haarukan (käyttöohjeen mukaan nappilusikka). Ja hyvin toimii tässä tarkoituksessa. Olisi kiva kuulla miten muut nämä litistykset saavat onnistumaan? Vai onko mun ompelukone vaan poikkeuksellisen huono tähän hommaan.
Viime viikon helteillä iski akuutti helleasupula tytölle ja kaapista löytyi kokohaalareita enemmän kuin tarpeeksi. Siispä sakset käteen ja puntit ja hihat poikki. Tosin "kalliiksi" tuli violetin mäyräkoirahaalarin lyhennys; kaksi kaksoisneulaa sain katki, kun puntin käänteet oli niin paksut.

3 kommenttia

 1. Suloinen setti! Ei onnistu ongelmitta munkaan koneella nuo litistykset. Parhaimman lopputuloksen olen saanut, kun ompelen "sisältä" ulkoreunaan päin. Eli siis juuri eripäin miten sulla tuossa kuvassa on. Kätevän näköinen apuväline sulla kyllä on :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo punahilkka -kangas. Mä oon niin laiska tekeen bodeja, että ihailen vain kun joku viitsii.. tosin meillä tuo bodyjen käyttö alkaa oleen aika loppusuoralla, että sillä tekosyyllä taidan niiden tekemisen välttää loppuun saakka. =)
  Tänään tuli muuten lappu, että foliot ovat tulleet, haen ne huomenna ja saat sitten lauantaina omasi. =)

  VastaaPoista
 3. Tanttaralla, oon myös kokeillut sisältä ulospäin ompelua, mut ei sekään aina "ota tuulta alleen". Tuo haarukka on siis ompelukoneen mukana tullut. Nannaruu, tämä taitaa jäädä viimeiseksi kietaisubodyksi, sen verran työläitä nämä on tehdä, mutta käytössä tykkään kovasti. Pian ajattelin kokeilla ihan tavallisen bodyn tekoa, valmistunee nopsaan tähän verrattuna. Kiitos, lauantaihin!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)