Möökö-takki

Ruttu-Nutun Möökö-takin ohje tuli kuin tilauksesta, kun hain seuraavaa virkkausprojektia. Kokokin täsmäsi ja Novitan Kelo-lanka löytyi ruokakaupasta, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Oma käsialani oli sen verran tiukempaa, että alku piti purkaa ja lisätä silmukkamäärä 54:n, vaikka meidänkin poika on tosi hoikka 98 cm. Hihat tehty samalla silmukkamäärällä, kaikkiin kappaleisiin lisäsin kerroksia jonkin verran.
Tältä se sitten näyttää päältä. Kuvat tosi huonossa valaistuksessa eilen illalla otettuja, mutta pakko oli heti sovittaa kuin sain valmiiksi juuri ennen nukkumaanmenoa (pojalla yöpaita alla). Tämän Möökön silmät ovat nappeja kirppikseltä. Itse takin napit ovat samat kuin edellisen postauksen pyörylätakin. Irroitin ne siitä, kun tämä takki niitä kipeämmin kaipasi, enkä malttanut alkaa uusia ostamaan. Etu- ja hupun reunaan tein kiinteiden silmukoiden lisäksi vielä rapukerroksen.
Hupustakin tuli juuri sopivan mittainen. Tämä takki tuli muuten tehtyä kokonaan ilman mittanauhaa. Suurimman osan siitä virkkasin viime viikolla veneellä, josta ei moista kapistusta löytynyt. Mutta A4 paperiarkki toimi korvikkeena; eikös se suunnilleen ole 30x20 cm kooltaan..Kotona mittanauhan olisi sentään voinut ottaa käyttöön kun nappeja kiinnitin, ne ei ihan tasavälein ole, mutta olkoon nyt toistaiseksi näin. Jos jotain tästä nyt tekisi toisin, niin napinlävet olisi voinut virkata, näin reilunkokoiset napit on aika ahtaat pujottaa neuloksen läpi.

3 kommenttia

  1. Tosi hieno! Katselin itekin tuota ohjetta, että vois tehdä. Mä joudun kyllä vaan isontaan sitä jonkun verran, mutta kai se onnistuis. =)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)