Liivimekko ja hauskoja hihoja

Tytön kiipeilykohteena on tällä kertaa olohuoneen arkku. 2 viikkoa sitten hän päätti kiivetä pinnasängystä pois. Ei olisi ihan vielä tarvinnut, nukkumiset ovat sen myötä menneet todella levottomiksi. Ensin tyttö joutui nukkumaan patjalla yli viikon odotellessa veljen sängyn vapautumista (eli veljen uuden sängyn tuloa). Nyt takana viikko uudessa sängyssä ja sitkeä flunssa seurana, joten öisin heräillään ja valvotaan paljon.

Tytöllä päällä on Nasta liivimekko Ottobresta 4/08. Koko on 80 cm, leveähkö malli.

Oli jo korkea aika työstää tämä kangas valmiiksi, sillä sitä oli kaapissa vain 50 cm ja siitä otettiinkin kaikki irti. Svetarineulos on Fabriinasta ja resorit Triteksistä. Nepparit olalla ovat rengasneppareita Kotimäen puodista. Olipahan jyrkkiä mutkia olkaimia kantatessa, huh huh.  Vaikka niitä hienoja sivusaumaan ommeltavia merkkejä nyt kaapista löytyykin, pitäisi vielä muistaa niiden olemassaolo ennen kuin vaate on valmis.

Uusimmassa Ottobressa Funny Sleeves ihastutti ja sitä sitten kokeilemaan. Jälleen muistutus siitä, että kaavaa kannattaisi vähän mittailla etukäteen, sillä koko 86 cm (kuvassa oikealla) on kuin nakinkuori makkaran päällä tytöllämme, jonka mitat ovat 77,5 cm ja 9,5 kg. Tämän myötä kuminauha alalankana rypyttäminen tuli tutuksi, vaati aika paljon testiajoa ennen kuin tajusin säätää alalangan kireyttä ja ryppyä alkoi syntyä. Ottobren ohjeen mukaisella ylälangan kireyden säädöllä ei mun koneessa ainakaan ollut mitään merkitystä. Tämä on siis aivan liian pieni ja lähtikin lahjoituksena työkaverin masuasukille (tai pölyrätiksi).

Kuvassa vasemmalla on sitten yritys nro 2. Kaavana on nyt White Rabbit (Ottobresta 1/11) koko 80 cm, joka vastaa hyvin kokoaan. Hihat on muokattu Funny Sleeves kaavan avulla. Niistä tuli hieman pitkät (kuvassa käännetty hihan sisään), joten täytyy käsin ommella vielä toinen käänne. Kummankin paidan valkoinen trikoo on Kalikoon loppunmyynnistä ja valkoinen kiiltävä joustokanttinauha on Merletosta. Tämä paita on postauksen ekassa kuvassa liivimekon alla.

4 kommenttia

 1. Hienoja vaatteita! t. uusi lukijasi =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja tervetuloa Minnikille, kommentit lämmittävät aina mieltä :-)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Olit laittanut viestiä blogiini :)
  En nyt muista tarkalleen mitä olin peitetikkikoneesta kirjoittanut, mutta kun kysyit koneen mallia,minulla on Bernina funlock 009DCC ja olen edelleen sitä mieltä että tällä koneella saa huolettomia tikkauksia nyt, ja myöhemminkin verrattuna minulla aiemmin olleeseen Janomeen ;)

  Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta, jäänkin tutkailemaan tarkemmin..

  VastaaPoista
 4. Kiitos Onnekas. Olen pitkään miettinyt minkä peitetikkikoneen hankkisin, Janome oli pitkään ykkösenä, mutta nyt tutkailen muitakin vaihtoehtoja.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)