Jouluista ja vähemmän jouluista

Pitkän odotuksen päätteeksi joulupukki löysi tiensä meille jouluaattona. Oli ihana nähdä lasten ilo ja jännitys pukin vierailusta, ja yllättävän reippaasti välillä niin ujo poika vastasi pukin kysymyksiin ja innokkaasti molemmat auttoivat pakettien jakamisessa.
Nyt tyttö sai pukea päälleen vaatteet, jotka tein jo päiväkodin joulujuhlaa varten, mutta sairastumisen vuoksi jäi silloin käyttämättä. Liivitunika (vai miksikä tätä kutsuisi) on Metsolan vinoonleikattua joustista, kaava on muokkailtu Nasta liivimekon (O 4/08) kaavasta, olkaimet ovat yhtenäiset. Pituutta on harkitusti aika naftisti, jotta voi nyt käyttää hameen kanssa ja ensi kesäksi suunnittelin tähän jo jatkopalaa alla olevan tunikan tyyliin.  Kanttauksen resori aaltoilee jonkin verran, mutta käytössä siihen ei kiinnitä huomiota. Nyt Berninan ja nauhankääntäjän kanssa yhteistyö sujuukin jo niin hyvin, että aaltoilustakin on päästy eroon. Liivarin alle on puettu aiemmin esitelty valkoinen ryppyhihapaita, joka sopii mainiosti vieläkin.

Hameen kaavana on jerseyhame Ottobresta 4/12. Kaavan pienin koko on 110 cm ja pituus on kutakuinkin se. Vyötäröresori on vähän matalampi ja leveyttä kavensin 5 cm kummankin kappaleen taitteelta eli yhteensä 20 cm. Käyttäjä on noin 86 cm pitkä, eikä pituutta ole ollenkaan liikaa. Punainen velour on Kestovaippakaupasta. Punavalkoiset apilasukkikset on Metsolasta.
Joulupakettiin käärin tämän Aamurusko velourtunikan (kaava O 6/12). Koko on 92 cm. Velour on ostettu varmaankin Jofotexista Ruotsista. En sovittanut omalle tytölle, mutta vaikutti aika leveältä valmiina. Toivottavasti ei ihan pyöri ympyrää vastaanottajan päällä.

Sitten vähemmän jouluisiin...Pojan 5v synttäreillä viime viikolla oli ohjelmanumerona onginta, ja ompelin pienet pussukat neulos- ja joustofroteetilkuista jokaiselle vieraalle. Ai sitä jännityksen määrää, kun omaa ongintavuoroa odotettiin ja innolla pussia auottiin. Pussukasta löytyi tarroja, valotikku ja rusinarasia.
Tämän kuosin piti ehdottomasti päätyä pikkuleipurien essuiksi. Suuri Käsityölehdestä 11-12/06 löytyy perusessun kaava, koot aikuinen ja lapsi. Arvioisin lapsen kooksi noin 7-10 v, joten pienentelin sitä aika reippaasti. Puuvilla on ostettu Kädentaidot-messuilta. Toinen jäi omalle tytölle ja toinen lähti ystäväperheen tytölle 2-vuotislahjaksi. Piti niin leipoa pipareita yhdessä joulun alla, kun messuilta ostin molemmille lapsille omat pikkukaulimetkin, mutta jäi sitten suunnitelmaksi.

2 kommenttia

Kiitos kun kommentoit :-)