Pojille ja Miehelle


Aloitetaan tämä oodi vastakkaiselle sukupuolelle pienimmästä koosta. Kummipojalleni tein koossa 80 cm setin kankaiden lopuista. Kaavat ovat Ottobresta 3/15, paidassa Frog Eggs ja shortseissa Jolly Frog. Paita on trikoota ja shortsit joustocollegea.Sitten vähän isommalle pojalle. Poikani on kova Star Wars- fani, huoneensa seinälläkin ovat taustalla pilkoittavat Star Wars-siirtotarrat. Kun näin Majapuulla pari viikkoa sitten Tähtien Sota-trikoota myynnissä, sitä oli ostettava heti. Harvinaista, että ompelin juuri saapuneen kankaan valmiiksi vaatteeksi näin nopeasti. Hupparin kaava on 3/15 Ottobresta Hello Shark, kokoa 122 cm hieman kavensin. Hupun vuoritin sähkönsinisellä trikoolla.


Ottobresta 1/12 löytyi sopivan kaposen näköinen housukaava All Time Favorite. Piirsin kaavan pituuden 122 cm ja leveyden 110 cm mukaan. Näihin housuihin tein vain reisitaskut. Musta college on ostettu Tekstiili Fihlistä.
Samalla housukaavalla jatketaan. Pojan koulun kevätjuhliin esiintymisasuksi tarvittiin mustat housut. Mustaa joustocollegea löytyi kaapista sen verran, että sain housut tehtyä, kun etulahkeet leikkasin kolmesta osasta. Valmiit housut odottelivat muutaman päivän ompelukoneen vieressä hetkeä, että ompelisin vielä merkin takasaumaan pukemista helpottamaan. Ja kun se hetki tuli, housut näyttivät tältä (laitoin paperia housujen sisään jotta näkyy paremmin):


AAARGGHH! Että harmitti. Tiesin heti tyttäreni syylliseksi ja hän tunnustikin tekonsa selittäen "mutta kun mä unohdin ettei niin saa tehdä" (oma selitykseni 35 v sitten ei ollut yhtään parempi kun leikkasin sukkahousuista legginsit: "kun kukaan ei ole koskaan kieltänyt"). Ja sitten olikin mietinnän paikka mitä tehdä. Sovittelin brodeerausmerkkejä silputun kohdan päälle ja mietin erilaisia paikkausvaihtoehtoja. Päätin  kuitenkin ratkoa ja leikata lahkeesta palasen pois ja kaivoin roskiksesta kangassilpun joukosta palasen, joka juuri ja juuri riitti tilalle. Nyt housujen etukappale on sitten neljästä osasta tehty. Oikeanpuoleiseen - ehjään - etulahkeeseen ompelin hämäyssauman. Näissä housuissa on kaavasta vain perustaskut.Samassa lähetyksessä Majapuulta kotiutui meille myös Bartman-trikoota, koska Simpsonit ovat myös pojan suosiossa. Trikoo nukkaantui jo esipesussa aika reilusti. Muuten tämä on ihan peruspaita Mr Bear 122 cm -kaavalla, mutta olkaan laitoin punaisesta resorista palaset, joihin tikkasin ketjutikillä suorat 1 cm välein. Kanttauksen tein pitkästä aikaa kapeampana, nauhankääntäjällä nelinkertaisesti. 


Eikä unohdeta omaa Miestäkään. Minulla oli huhtikuussa synttärit ja minut yllätettiin toden teolla pehmeällä lahjalla. Mieheni ja lapset olivat käyneet kangaskaupassa ja jokainen oli valinnut pakettiin trikoota ja toiveen mitä siitä haluaisivat. Ensimmäisenä valmistui miehelle nämä boxerit, joiden kaava on täältä. Kuulemma ovat hyvät.

2 kommenttia

  1. Ihania vaatteita ja näyttää siltä, että saajakin hyväksyi ompelukset!

    VastaaPoista
  2. Kiitos pikkupippuri, nämä tosiaan oli mieleiset :-)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)