Täällä asuu prinsessa

Teimme kesällä remontin tytön huoneeseen. Olen itse tosi tyytyväinen lopputulokseen, joten esittelenpä sen täälläkin. Ja onhan siellä jotain itse ommeltuakin...ei muuta kuin sisään, tervetuloa!


Värivalintoja en kauaa miettinyt. Limenvihreä päiväpeite (muuten erittäin kätevä sellainen, vetoketjut molemmissa sivuissa) oli jo ennestään, aikanaan veljelle hankittu. Sen kaveriksi halusin reippaan pinkin, jolla maalattiin yksi huoneen seinistä. Olin varma, että prinsessallekin tämä väri kelpaa, sillä kaikkien vaatteidenkin olisi tällä hetkellä syytä olla "pinkkisiä". Muut seinät maalattiin valkoisiksi, ja yhdelle seinälle lentelivät perhostarrat. Kolme oikeanpuoleista tyynyä on saatu lahjaksi.

Sisustusmateriaaleja etsiessäni löysin Vallilan Raparperin Alla- kuosin pinkkinä ja olin myyty. Huono puoli oli vain se, että sitä on valmistettu viimeksi pari vuotta sitten. Kovan etsinnän jälkeen meillä on tästä kuosista nyt matto ja ompelemani tyynynpäällinen, sekä pussilakanasetti. Matto oli pettymyksekseni violettiin taittava, eikä lähellekään sama kuin kankaan pinkki, mutta onhan silmä tuohon jo tottunut.
Ikkunoihin ompelin Vallilan Timi-kuosista valelaskosverhot. Alta löytyy pirteät limen väriset pimennysrullaverhot. Ikean laatikostoon olisin mieluusti ostanut pinkit etulevyt jos mahdollista. Mietin jopa  niiden maalaamista, mutta seinämaalia ei jäänyt yhtään jäljelle. 

Nukensänky maalattiin valkoiseksi ja se sai ylleen päiväpeiton, joka on ensimmäinen tilkkutyöni ikinä. Tilkut on leikattu verho- ja koristetyynykankaan jämistä, taustana vanha lakana ja kantattu valkoisella vinokantilla.
Tässä huoneen neljäs seinä. Ovi oikealla johtaa vaatehuoneeseen, mutta sinne ei tytön vaatteet mahdu.

Remontti tehtiin kun lapset olivat kesälomalla mummin ja ukin luona. En valitettavasti itse ollut kotona, kun tyttö kotiutui siltä reissulta, mutta ensimmäisen kerran huoneensa nähtyään oli hokenut "ihana, ihana".

3 kommenttia

Kiitos kun kommentoit :-)