Ompelin pojalle


Viime viikonloppuna ommeltiin urakalla, tämä oli jo 4. kerta kun 3 naista ja 7 konetta kokoontuvat saman katon alle koko viikonlopuksi. Perjantaina iltapäivällä käytiin Kädentaidot-messuilla ja heti sen jälkeen polkaistiin koneet käyntiin ja jatkettiin sunnuntaille puolillepäivin. Välillä nukuttiin muutama tunti, maltettiin juuri ja juuri saunoa ja vähän laittaa ruokaakin. Ompelun lomassa taidettiin popsia kolmeen naiseen noin 1,5 kg irtokarkkejakin...hui! Ulkoilusta kävi aamulehden haku postilaatikosta ja tuulettaminen. Sellaisista aineksista oli viime viikonloppu tehty. Mahtava viikonloppu, joka vain loppui liian nopeasti. Sain aikaiseksi 15 valmista tuosta, ja niistä esittelen nyt pojalle valmistuneet 5 vaatetta, tällä kertaa ilman sovituskuvia.


Olin etukäteen miettinyt ja listannut, millaisia vaatteita lapset oikeasti tarvitsivat. Enimmäkseen ne ovat niitä kuuluisia pertsoja, tylsiä perusvaatteita. Ensimmäisenä hihaton aluspaita, joita käytetään näin talvella collegen alla. Skeittitrikoo on ongittu Eurokankaan palalaarista, takakappale on valkoista trikoota. Kaavana on Ottobren Tommy pituus 122 cm leveys 116 cm mukaan. 

Tämäkin snoukkatrikoo on Eurokankaan palalaarista, yhdistin siihen kaverin kangasvaraston turkoosia tähteä. Kaavana Ottobren Rascal 116 cm hihoihin ja helmaan mittaa lisäten, joten 122 cm kokolapulla mennään.


Jos kaupasta löytäisin sopivat pitkät kalsarit niin ostaisin heti. Mutta hoikalle sopivia ei tahdo löytyä, joten se on tehtävä itse. Kaavana Ottobren Pitkä Jussi (6/2010) pituus 122 cm, leveys 104 cm. Trikoo on Saksasta Michasilta aikoinaan ylläripaketissa tullut (eikä inspiroi ompeluun lainkaan).


Tämä kangas ei kaappiin asti kerinnytkään. Perjantaina hain Pehemiän paketin postista ja lauantaina  ohuesta joustocollegesta muotoutui paita Fearless Eagle -kaavalla. Kehittelin tähän ensin 5 cm korkeaa pystykaulusta, mutta lopputulokseksi tuli ylipitkä poolokaulus, josta toinen puoli on mustavalkoista raitatrikoota.


Näistä yövaatteista valkokuviolliset housut valmistuivat nyt viikonloppuna, muut ovat aikaisempaa tuotantoa mutta jääneet bloggaamatta. Valkokuviollisiin housuihin testasin uusimman Ottobren Star Man-kaavaa koossa 122 cm, sovituksen jälkeen selviää olisiko tästä uudeksi luottokaavaksi sisähousuihin. Mustaharmaa trikoo on tämän tunikan jäljiltä jäänyttä, kaavana on tuttu ja turvallinen Saimi. Harmaapohjaisen hämähäkkipaidan kaava eikä trikoon ostopaikkakaan muistu enää mieleen.

Lisäys 19.11: Poika laittoi tänään uuden paidan päälleen ja halusi ehdottomasti kuvattavaksi:
Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit :-)