Vaaleanpunaisia sydämiä

Tyttö tarvitsi päiväkotiin uudet tossut. Päällisen nahkat on ostettu viime syksyn Kädentaidot-messuilta, ja niitä riittää vielä aika moniin tossuihin. Kaava on jälleen Marian. Kaavan ohjeen lisäksi ompelin etukappaleen ja alavaran toisiinsa kiinni myös oikealta puolelta, muuten alavara ei suostu pysymään paikoillaan näin pehmeästä nahasta tehtynä. Koko on vähän pienennetty 22. Aikaisempiin tossuihin olin ostanut erikseen pohjaan sopivaa haljasnahkaa "tossutehtaalta", mutta se oli jo loppunut. Tällä kertaa pohjiksi pääsi työpaikalta hankittu hitsaajankäsine. Oikein hyvin tuntuu toimivan tossunpohjina, jäi vielä materiaalia seuraaviinkin tossuihin.  
Tässä kuva tekovaiheesta lähinnä vinkiksi, että näitä Wonder Clipsejä saa Ompelijanmaailmasta. (Ei ole maksettu mainos :-)). Ovat oikein mainioita kapistuksia, käytän näitä paljon nuppineulojen sijasta muussakin ompelussa. Tuppaavat myös katoamaan ompelupöydältä helposti lasten leikkeihin, ne kun tulee jätettyä usein esille näppärien sormien ulottuville.
Yksi yö sain vision kauniisti aaltoilevasta resoripääntiestä. Sydämen kaaret ikäänkuin toistuu pääntiellä. Noh, toteutus ei ihan visioni mukainen, mutta tulipahan kokeiltua. Hihoista piti tulla suorat, mutta olivat niin pitkät, että pujottelin ohutta kuminauhaa (ompelukoneen alalankana käytettävää) neulalla peitetikkisauman sisään ja sain rypytystä aikaiseksi. Helppo napata poiskin myöhemmin jos tarve vaatii. Kaavana White Rabbit (O1/11) muokattu tunikaksi koko 80 cm. Sydäntrikoo on Michasilta.2 kommenttia

  1. Juurikin tämä paita ja nämä tossut oli ne, mitkä bongasin! ;) jään lukijaksi :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)