Huppupyyhe

Tekipä tiukkaa olla 2 viikkoa poissa ompelukoneen ja saumurin luota. Mukana olleet korvikkeet eli virkkuukoukku ja langat ei paljon auttaneet, pikemminkin lisäsi turhautumista, kun tytölle tunikaa purin ja virkkasin, purin ja virkkasin..saa nähdä valmistuuko se koskaan.

No mutta, kotiin päästyäni ensi töikseni tein tämän huppupyyhkeen valmiiksi. Pojalla on kaupasta ostettu Lauri kilpa-auto huppupyyhe jatkuvassa käytössä, joten pitihän tytölle tehdä omansa. Huppupyyhkeen ohje löytyy Burdasta 6/12, pienin koko kaavassa on 98/104 cm. Tästä kaavasta muokkasin huppua jonkin verran, muuten mallailin mittoja tytölle sopivan kokoiseksi sen mukaan miten kangas riitti. Ohjeessa on reunat kantattu, minä tein vain yksinkertaisen taitteen ja hurautin peittarilla. Myös etuhalkion jätin tekemättä, mutta pääntietä oli tietenkin suurennettava. Tämän mitat ovat 54x108 cm, joten meidän noin 80-senttinen mini-ihminenkään ei kompastu siihen.
Pinkki pyyhefrotee on ostettu Metsolasta. Tyttö kutsuu lähes kaikkia lintuja ankoiksi ja se tuntui tähän sopivalta applikointiaiheelta. Ankka on värityskuva netistä ja se on tehty keltaisesta ja mustasta velourista.

1 kommentti

  1. Mukava ankkapyyhejuttu, otin siitä apuja omaan pyyhkeeseeni. Kiitos! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)