Aina ei voi onnistua...

..ei edes joka kerta. Tässä on kaksi esimerkkiä epäonnistumisesta. Huppari on tehty Ottobren 1/12 Brum Brum-hupparin ohjeella, kaavakokona 104 cm, helmaa pidentäen 4 cm ja hihaa 5 cm tavoitellen 110/116 cm kokoa. Kaavamuutokset onnistuivatkin kivasti ja koko on sopiva. Mutta taskut ompelin etusauman sijasta sivusaumaan kiinni eli ovat ihan nurin päin. Kuvaan olen näköjään yrittänyt hihoilla peitellä tätä. Alkuun yritin ajatella, että onpahan erikoiset taskut ja silmät niihin tottuvat, mutta ei. Onni onnettomuudessa on se, että poika ei noteeraa nurin kurin taskuja ollenkaan ja käyttää hupparia mielellään. Tästä syystä en ainakaan vielä ole alkanut taskuja purkamaan poiskaan. Hupparin velour on on Ikasyristä ja hupun trikoo Michas Stoffecesta.
Hienot farkut, eikö? Olen tosi tyytyväinen työnjälkeen ja farkkujen ulkonäköön. Kapeiden farkkujen kaava Funky Boy löytyi Ottobresta 4/12, koko on 110 cm, ja koska kuivan kesän oravamme vyötärönympärys vastaa Ottobren mittataulukossa kokoa 74 cm, kavensin ympärysmitasta vielä noin 4 cm ja haarastakin nipistin vähän, jotta olisi kerrankin hoikkeliinilla istuvat farkut. Housut menevät päälle, mutta ovat niin ahtaat ettei niitä pysty käyttämään. Haaran nipistys taisi olla liikaa. Harmittaa vietävästi, useamman tunnin työ meni hukkaan. Koska mitään menetettävää näiden suhteen ei ole niin saatan vielä ottaa ratkojan käteen ja koettaa haarusta tuunata uusiksi. Näiden tikkaaminen vei muuten enemmän kuin yhden täyden puolallisen alalankaa. Ruskea joustofarkku on ostettu muistaakseni Fabriinasta vuosi sitten.
Sovituskuvasta voi bongata hupparin lisäksi tiikerin. Vietimme toukokuun alussa pidennetyn viikonlopun Kolmårdenissa Ruotsissa, mikä olikin mahtava kohde eläimiä rakastaville lapsille. Ajankohta oli myös erinomainen, melko lämmintä ja ruuhkatonta. 2 vuorokautta perillä ja siihen päälle matkat laivalla oli vanhemmille kyllä raskas koettelemus :-)

4 kommenttia

 1. taidat olla vain itsellesi kriittinen. Miusta nuo on tosi hienot..ja eihän se mitään haittaa, että taskut on miten sattuu. ompelee ne umpeen ja tekee niistä feikit jos vatuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mehtäemäntä! Taidan olla aika kriittinen itselleni...mutta näin hölmö moka ketuttaa silti ;-)

   Poista
 2. Upeat tikkaukset ja housut. Harmillista etteivät mahdu. Mie oikeasti luulin, että sie olit keksinyt tuollaisen jipon taskuihin. Ne tuo kyllä ilmettä! Mie en muuttaisi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Pikkupippuri, taskut taitavat jäädä tällaisiksi jos minä kerran olen ainoa ketä ne häiritsee :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)