Ompeluviikonloppu ja nauhankääntäjäturinaa

Aikaisemmin taisin mainita, että meillä oli toukokuussa ompeluviikonloppu. 3 naista, 3 ompelukonetta, 4 saumuria, 1 peittari ja viikonloppu aikaa - täydellistä! Taisimme yhdessä Nannaruun ja Rosmariinin kanssa saada 33 vaatetta valmiiksi. Kiitos vielä ihanaiset, syksyllä otetaan uusiksi! Tässä minun kasani, 10 vaatetta.
Pojalle tein nämä. Hammaspeikkotrikoon ostin edullisesti Ottobrelta alkuvuodesta, kaavana paidassa on Monster Car koko 110 cm. Vaikka poika onkin erittäin hoikka, on tämä todella slim fit malli. Samaa kokoa en ainakaan enää tee n. 111 senttiselle pojalle.
Noshin raitafroteesta caprimittaiset housut on tehty Saimin kaavalla. Näitä on jo paljon käytettykin, vaikka frotee onkin aika paksua, joten hellepäivinä jäävät kaappiin.
Easy Piece (O3/13) housujen trikoo on ostettu ajat sitten Metsolasta. Koko on 110 cm.


Tämä on aikas ihana, mutta valitettavasti aika pitkä joten ei kovin käytännöllinen eikä ole vielä kertaakaan käytettykään. Kaavana Green Butterfly (O 1/12) koossa 92 cm. Helmakappaleita on kavennettu reilusti ja ehkä pidennettykin vähän (käytin Rosmariinin valmiiksi piirtämiä koon 86 cm helmakappaleiden kaavoja ja taisin lisätä pari senttiä korkeutta joka kappaleeseen). Rypytykset on tehty poimulangoilla, kun varastostani ei löytynyt tarpeeksi Framilonia. Joustofrotee on ostettu Metsolasta.
Triteksiltä ostetusta sydäntrikoon jämästä tekasin tytölle kesäyöppärin, muokkaamalla jotain peruspaidan kaavaa helmasta leveämmäksi ja pidemmäksi. Pääntien tein ensin ompelemalla framilonin ja sitten kääntö nurjalle ja peitetikillä päältä, mutta tähän luiruun trikooseen en saanut siistiä jälkeä, joten tällä viikolla purin peitetikin pois, leikkasin sentin pääntien reunasta ja kanttasin Noshin resorilla 4-kerroin...Ylemmässä kuvassa ovat kummatkin kääntäjäni, alempi niistä on jo pitkään käytössäni ollut kolminkerroin kääntävä malli 1½" nauhalle, jolloin kanttaus on noin 14 mm leveä. Välillä olen kaivannut kapeampaa kanttia, mutta Berninan 5 mm tikin leveys "vaatii" leveää käännettä. Ratkaisu löytyi, kun Onnekas postasi toisesta kääntäjästään. Tosiaan, mikä pakko on molempia neuloja käyttää, sujuuhan se kanttaus ketjutikillä ja yhdellä neulallakin! Ebayssa naps naps ja pian on nelinkerroin kääntävä malli postiluukussa. Tässä yöppärissä kokeilin sitä ensimmäistä kertaa ja hyvinhän se toimi. Kriteerinä tälle uudelle kääntäjälle oli se, että nauhan leveyden oli oltava sama 1½" jotta psytyn samoja valmiiksi leikattuja nauhoja käyttää kummallakin.  Tällä kääntäjällä valmiin kanttauksen leveys on noin 8 mm.
Laitanpa vielä samoilla vauhdeilla kuvan nauhankääntäjän alustasta. Bernina 009DCC koneeseen kun nauhankääntäjää ei virallisesti saa laitettua, niin täytyy fixata itse. Tai no, veljelleni kuuluu kiitos ja kunnia kiinnityslevyn valmistamisesta, hän sai kierteetkin tehtyä (sorvattua?) kääntäjän kiinnitysruuveille. Tähänkin projektiin sain innostusta Onnekkaalta. Ja ei, koneeni ei ole naarmuinen, siinä on ilmastointiteipin jäämiä ajalta ennen kiinnityslevyn valmistumista. Muista ompeluviikonlopuna aikana valmistuneista vaatteista lisää myöhemmin...

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit :-)