Tunikoita


Tämän tunikan tein jo lokakuussa. Kaavana on ensimmäistä kertaa Onion 2035 mekko empireleikkauksella, jonka voi hankkia omakseen vaikka Ikasyrista. Koko XS on minulle sopiva, muistelen lukeneeni jostain vinkkiä etukäteen että kaavan mitoitus on reiluhko. Tässä on aika paljon samaa henkeä kun Ottobren Susie-kaavassa, josta olen tehnyt aiemmin esim. tämän. Aion tästä vielä mekkopituisenkin version kokeilla. Hauskan kohokuvioisen trikoon ostin samana viikonloppuna Kestovaippakaupasta, kun siellä tuli käytyä silloin ensimmäistä kertaa paikan päällä. Nannaruu ja Rosmariinkin sanoivat silloin, että ihan mun näköinen neulos. Niin on.

Kuvattavalla oli tässä kuvassa niin kauhea ilme, että pakko oli tiputtaa pää pois.
Tämä tunika puolestaan valmistui jo viime toukokuun ompeluviikonloppuna. Sellainen plääh-meininki on tämän kanssa vieläkin, ettei ole innostanut blogissakaan esitellä. Kaava on Ottobresta 2/12 Cheri ja materiaalinakin sama perhoskuvioitu viskoosijersey. Ikävästi rypistyvää trikoota, enkä edelleenkään ole ystävystynyt silitysraudan kanssa, joten kuvassakin rypyt ovat näyttävästi esillä. Koko oli varmaan 34 tai 36 - sillä ei ole mitään merkitystä, koska tätä kavensin ja kavensin ja kavensin, kunnes pääsin tämännäköiseen lopputulokseen. Kaava on siis toooodella leveä, eikä saa suosituksiani. Trikoo ei edes riittänyt hihoihin (tai olisi varmaan riittänyt jos olisin leikatessa kaventanut riittävästi), mutta mustat hihat ovat mielestäni tässä onnistunut valinta. Toiseen sivusaumaan ompelin vähän rypytystäkin kuminauhalla, jotta saisin tähän kaapuun jotain muotoakin esille, mutta eihän tuo paljon auttanut. Kaula-aukko on myös plääh-osastoa, niin tylsä. Tulisikohan parempi jos siihen vielä vaihtaisi korkean kauluksen mustasta trikoosta tähän tyyliin?

Lisäsin blogin yläreunaan toisen sivun otsikolla Kankaat. Sinne aloin päivittämään tämän vuoden alusta kangasostokseni ja laskemaan ommellut metrit. Toivottavasti tämä julkinen laskenta saisi pidettyä napsusormeani kurissa ja kangasvarastot pienentymään.

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit :-)