Haastelemisiin

Sain Lauriidalta (jo ajat sitten) haasteen,  kiitos siitä! Se on tullut minulle jo aiemminkin, joten vastailen vain kysymyksiin.

1. Mitä konetta ilman et voisi elää: ompelukone, saumuri vai peitetikkikone? Löytyykö kaikki?
Kaikki löytyy, ja jos näistä yhden vain saisi pitää, niin kyllä se ompelukone sitten olisi, sillä kun pystyy periaatteessa tekemään sen minkä saumurilla ja peittarillakin, mutta muilla koneilla ei ompelukonetta pysty korvaamaan. Mutta ompelisin varmasti huomattavasti vähemmän.

2. Kun tilaat kangasta, tiedätkö jo, mitä siitä teet?
En todellakaan aina. Kaapit ovat nyt niin täynnä, että uudenvuodenlupaus itselleni oli, että tilaan kangasta vain tarpeeseen. Eli tästä eteenpäin minun olisi kai syytä tietää mitä siitä teen.

3. Mikä on ompeluun liittyvä hutiostoksesi? Onko se kangas, tarvike vai jonkin muu? Miksi?
Jaa-a. Kankaissa on tullut useita huteja: väri ei ollutkaan sitä mitä ajattelin. Jonkinlaiseksi hudiksi voisi mainita Elnan peitetikkikoneen oston, myin sen muutaman kuukauden jälkeen, hermoni ei kestänyt sitä säätämistä.

4. Mikä on pahiten pilalle mennyt ompeluksesi ja miksi? Miten sen kävi?
Ensimmäisenä mieleen tulee tämän postauksen vaaleanpunainen setti. Aika harvoin tuotokseni ovat käyttökelvottomia, mutta tässä kävi niin. Vaatteet ovat tilkkupussissa edelleen.

5. Millaisella tuolilla ompelet? Kuvaile tarkkaan. Vaihtaisitko?
Mulla on koneet molemmin puolin pöytää ja tuolejakin on kaksi. Ompelukoneen puolella on satulatuoli, mikä on hyvä ja sopii pieneen tilaan. Saumuri/peittaripuolella on tavallinen työtuoli. Joskus kärsin selkävaivoista ommellessani pelkällä tavallisella työtuolilla, ja silloin hankin satulatuolin. Mutta vaivat johtuivat varmaankin vain huonosta asennosta, eikä huonosta tuolista. Ommellessa kun tulee kiinnitettyä huomio ihan muuhun kuin istuma-asentoon. Nykyisiä tuoleja ei ole tarvetta vaihtaa.

6. Käytätkö nuppineuloja? Miksi?
Kyllä. En käsitä miten joku pystyisi leikkaamaan kangasta jos kaavaa ei ole nuppareilla kiinnitetty. Ommellessa olen vähentänyt paljon nuppareitten käyttöä.

7. Mitä kaavakirjaa/-lehteä käytät eniten, vai piirrätkö itse?
Ottobrea. Hyvin harvoin piirrän kaavaa alusta asti itse, mutta muokkailen kaavoja kyllä.

8. Minkä väriset langat sinulla on saumurissa useimmiten? Vaihdatko väriä, kun pitäisi?
Värit vaihtuu usein. Vaihdan ainakin ykköslangan, useimmiten kaikki.

9. Peruspertsaa vai haastavampaa?
Sekä että. Haastavamman projektin jälkeen pitää yleensä tehdä pertsaa, jotta tuntee saavansa aikaiseksikin jotain eikä tarvitse ajatella mitään.

10. Mikä tai kuka inspiroi ompelemaan eniten? Onko se jokin kuosi, blogi tai jokin muu?
Netti on pullollaan ihania blogeja, niistä riittää inspiraation lähdettä. Usein joku kuosi suorastaan huutaa tiettyä kaavaa kaverikseen.

11. Teetkö yhden työn kerrallaan loppuun, vai onko keskeneräisten kasa jo korkeakin?
Ompeluksien keskeneräisten kasaa ei ole tällä hetkellä yhtään, pari korjausprojektia kyllä odottaa. Yleensä teen työn kerralla loppuun, tai jos pienimuotoiseen sarjatyöhön on mahdollisuus, niin kahta-kolmea. Virkkaus/neulontaprojekteja on aina pari kesken, vanhin on neuletakki itselleni ja odottanut valmistumistaan varmaan 5 vuotta.

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit :-)