3xmekko ja lisuke


Tein maaliskuussa kesämekon. Kesäkeleihin kun oli vielä aikaa, otin tämän yöpaidaksi ja nyt enää en osaa muulloin käyttääkään. Tänään tarkemmin mekkoa syynättyäni totesin saumojen rei´ittyneenkin, joten sitä paremmalla syyllä pysyy yöpaitana. Materiaali on puuvilla-modaalitrikoota, sisältäen vain 2 % elastaania, joten pallokärkineulat eivät lieneet parhaat mahdolliset. Onneksi hyvin harvoin ompeluksieni saumat ovat rekiintyneet. Trikoo luullakseni Nanson ja ostettu Poppanavakasta. Kaavana on Ottobren Optic Flowers koossa 36 - erittäin lyhyt malli, vaikka itse olen aika lyhyt ja yleensä saan lyhentää kaikkia alaosia niin tämä olisi kaivannut kyllä muutaman lisäsentin - jos siis kesämekoksi olisi päätynyt.

 Tässä mekossa on pohjana sama kaava, Optic Flowers. Tein tämän rantamekoksi, mutta on toiminut mainiosti kylpytakinkorvikkeena saunan jälkeenkin, erityisesti mökille kevyt ja pieneen tilaan menevä vaate on helppo pakata mukaan. Materiaali on Metsolan joustofroteeta. Tässä ei ole erillistä vyötärökaitaletta, mutta sen kohdalle on ommeltu kuja ja sen sisään leveä kuminauha. Yläreunassa on myös kuminauha, jotta pysyy päälläkin.


Olimme heinäkuussa lähdössä Budapestiin ja edellisenä iltana sain vision caprilegginseistä tästä Pehemiästä ostetusta trikoosta. No, se visio oli onneksi nopea toteuttaa ja pääsin matkaan nämä jalassa. Kaavana on Ottobren Sammalikko. (Paidan olisi voinut tietty silittää...)

 Laitanko, enkö laita, laitanko, ihan kauhea mutta laitetaan nyt huonoksi malliksi ja varoittavaksi esimerkiksi kuitenkin. Kaava on Ottobresta 5/14, en juuri nyt löytänyt lehteä joten mallin nimi jää kysymysmerkiksi. Koko on 34, jota vielä kavensin ja silti tämä on ihan järkyttävä teltta, ei toimi ainakaan farkkujoustocollegesta mutta en aio yrittää mistään muustakaan materiaalista. Varmaan silppuan tämän lasten vaatteeksi jossain kohtaa.

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit :-)