Huh huh

voi kuvata tässä kohtaa montaa asiaa. Hellettä on piisannut viikon päivät - ihanaa! Ja sitten se arjen ainainen aikapula, koti, työ, harrastukset, pihahommat...Ompelukset ovat olleet aika vähissä tänä vuonna. Pari viikkoa sitten kuitenkin järjestimme perinteisen ompeluviikonlopun ja sitten vajaa kaksi vuorokautta...sur rur vaan.

Tällä kertaa valmistauduin viikonloppuun hyvällä suunnittelulla. Kankaita oli katsottu lasten kanssa yhdessä ja he olivat hyväksyneet jokaisen suunnitelmani. Tämän olen oppinut kantapään kautta, kaikki oman makuni mukaan tehdyt kun eivät todellakaan kelpaa. Leikkasin valmiiksi 19 vaatetta ja mietin lankojen väriä sekä ompelujärjestystäkin etukäteen. Valmiiksi sain viikonlopun aikana 16 vaatetta ja tässä niistä 127 cm pituiseksi juuri mitatulle, erittäin hoikalle pojalle tulevat:
Hihattoman paidan kaava Ottobre 1/16 Xs and Os, kaavan pituus 128 cm leveys 116 cm. Tämä on mielestäni aika leveä malli.

Slimmin t-paidan kaava on Monster Car Ottobresta 3/2011, koko 128 cm.


Ompelijaystävällä oli Shalmiakin Game Over -trikoota ja siitä leikkasin ja applikoin palaset t-paidan rintaan ja niskaan. Pelaaminen on aihe, josta 8-vuotiaan kanssa saa vääntää päivittäin. Paidan kaava Ottobren On The Road 116 cm pidennettynä.

Riivalit pääsivät vihdoin paidaksi. Yllätyksekseni poika kuosin hyväksymisen lisäksi suorastaan pitää siitä. Ja onhan se veikeä :-) Hihat ja niskassa kappale betoniromutrikoosta. Paidan kaavana on More Grey 122 cm (en muista pidensinkö hiukan, More Grey on aika pitkä kaava). 

3/4 -mittaisten housujen kaava on Denim Blå Ottobresta 1/2016. Kaava on tytöille suunnattu ja ohjetta tunnollisesti seuratessa tuli valehalkiokin ommeltua väärälle puolelle. Kaava on leveydeltään koko 110 cm, johon pituutta venyttelin 128 cm:iin.Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit :-)