Tähtitossut

TADAA!! Tässä ne on, ensimmäiset itse tehdyt nahkatossut. Kauan niiden tekoa suunnittelin, ja kun nahanpaloja tuli vihdoin hankittua, niin rohkaistuin sitten yrittämään ensimmäistä kertaa nahan ompelua. Eikä se ollut vaikeaa! Ompelukone toimi nahan ompeluun tarkoitetulla paininjalalla, nahkaneulalla ja tavallisella langalla kuin unelma. Ohjeet sekä tossuihin että nahan ompeluun tuli luettua täältä. Kokeilin eri tikin pituuksia ja totesin, että tätä ohjetta vähän lyhyempikin riittää, 2,5:lla suurimman osan ompelun.
Tossujen koko on 26 ja olisi juuri sopiva pojalle. Vaan hän ei niitä jalkaansa suostu laittamaan, pitäisi saada kuulemma samanlaiset lentokonetossut kun vanhat (Tohvelisankarista hankitut) on. Vaikka nahkaa löytyykin nyt varastoistani monessa värissä, kun lisääkin kävin Kädentaidot-messujen jälkeen hamstraamassa, mutta lentokonetossuihin vaadittavaa vaaleansinistä ei ole.
Etukappaleen alavara hieman puskee nurjalta takaisin, täytyy vielä kysäistä ohjeen tekijältä miten hän ne on saanut pysymään paikallaan. Kuitenkin, olen lopputulokseen tosi tyytyväinen ja näitä oli hauska tehdä. Hieman vaihtelua tavalliseen ompeluun.

3 kommenttia

 1. Upeat tossut!! Mullakin on tossujen teko ollut useasti mielessä, uupuu vaan nahka ja aikakin...

  VastaaPoista
 2. Tosi hienot tossut! Minä sitten aina tykkään kaikista tähtijutuista, toivottavasti poikasikin vielä muuttaa mielensä! Nuoret herrat on välillä niin tarkkoja pukeutumisensa kanssa ;)

  Kuten blogiinikin kommentoin, ei minulla kauheasti mitään vinkkejä sen alavaran suhteen ole. Minulla se on paksummassa nahassa pysynyt ihan hyvin paikoillaan, mutta ohueammassa ei. Halutessaan sen voi tietenkin tikata paikalleen, silloin se ainakin pysyy :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Tanttaralla, nämä valmistuivat yllättävän nopsaan, ei muuta kuin kokeilemaan :-) Maria; vielä yritän poikaa pehmittää, että käyttöön pääsisivät. Nämä ovat aika ohuesta nahasta, seuraavat työn alla vähän paksummasta.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)