Tissis ja solmumekko

Tissis on kiertänyt jo monessa blogissa, joten tulihan se käymään täälläkin. Eli Facebookin Ompeluelämää-ryhmäläiset ovat tätä kaavaa kierrättäneet ja ommelleet ahkerasti, juuri nyt tästä tissitunikasta on 191 versiota kuvakansiossa :-) Rinkulat-viskoositrikoo on ostettu Hannan Kankaan poistokorista, 10 eur/m. Tein tämän aika hätäisesti ja kaikessa mahdollisessa oikaisten, rypytykset tein rypytyslangalla tai saumurin diffi maksimilla. Hihansuissa ja pääntiellä on kaksinkertainen resori. Ihan kiva testiversio tuli, vähän kavennusta ja etukappaleen lyhennystä mahdolliseen kakkosversioon.
Lisää päättömiä kuvia...solmumekon kaava on Suuri Käsityölehdestä 2/12, koko 36. Trikoo on ostettu Triteksistä ja viskoosisellaista lienee tämäkin. Mekko jäi selästä oudosti pussittamaan, joten tein sinne lopuksi 2 muotolaskosta, joilla otin yhteensä 12 cm vyötäröltä sisään. Kiva ja mukava mekko, sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

9 kommenttia

 1. Hienot mekot,
  minun yksi suosikki "kotimekoista" on nimenomaan tuo solmumekko. Etsiskelen sillä silmällä kankaita, jos vaikka löytyisi sopiva toiseen mekkoon, jota voisi pitää vaikka kauppaan mennessä :D
  Sinulla on molemmissa todella kivat kankaat

  VastaaPoista
 2. Solmumekko onkin mulle uus tuttavuus. Tosi kivan näköinen. Eikä tissiskään hullumpi. Kivat kankaat. :-)

  VastaaPoista
 3. Kivat mekot! Kokeilin itsekin tuota solmumekkoa ja vaikka se näyttää kivalta päällä niin en siihen ohjeeseen oikein syttynyt. Se pujottelureikä vaati vielä lisäkursintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jäi tuo solmun kohdalta vähän turhan avoimeksi, mutta yksi pieni hakaneula pelasti paljon enkä jaksanut kursia enempää.

   Poista
 4. Kiitokset ilahduttavista kommenteista :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)