Aika hattaraa


on tämän tunikan kuosi. Viljamin Puodin hattarakekkereihin hairahdin minäkin. Tein tunikan  yhdistellen Princess ja jotain toista kaavaa muokaten helmaa edestä lyhyemmäksi ja takaa pidemmäksi. Pitsit ja pitsivetoketjut ovat olleet kanssaompelijoiden hittituotteita jo pitkään, mutta minä sytyin niihin vähän hitaammin. Tämän tunikan helmassa on ensimmäinen pitsiviritykseni ja onnistuinkin ompelemaan sen niin, että pitsin nurja puoli kääntyy päälle (kuten näkyy alla olevassa kuvassa). Silittäminen varmaan auttaisi asiaa, mutta ei satu olemaan lempipuuhaani.


Viime syksyn kävin tytön kanssa yhteisillä tanssitunneilla ja kausi huipentui joulukuussa tanssikoulun joulunäytökseen. Se olikin hieno ja hauska kokemus meille molemmille. Hilarius-Hiiren Hiiripolkan esiintyjille toivottiin samanvärisiä housuja ruskeana tai harmaana, joten tein meille harmaasta joustocollegesta housut. Omani vilahtavat tässä postauksessa ja tytön näissä kuvissa. Tytön leggareissa kaavana on Ottobren Ropina koko 98 cm, josta taisikin tulla uusi suosikkikaavani.

1,2 metriä joustocollegea riitti meidän molempien housuihin ja maksoi 18 eur - ei paha. Yleensä en laske paljonko ompelemani vaatteen materiaalin hinta on, varmaan siksi että kankaat ovat aika arvokkaita, joten itse tehdyt vaatteet eivät ole erityisen edullisia (eikä se olekaan syy miksi itse ompelen).


Tässä setti minkä tein lokakuussa ompeluviikonloppuna. Liandlon raitatrikoon vohkin Nannaruulta, ja sen värit sopivat tunikaan erinomaisesti. Legginsien lahkeensuut on rypytetty, kaavaa en enää muista.

4 kommenttia

  1. Ihana yhdistelmä hattara ja raita, kivalta näyttää!

    VastaaPoista
  2. No onpas söpönen setti! Oikein tyttömäinen. :) (toivottavasti kommentti ei tule kahta kertaa, kun eka katosi jonnekin...)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)