Palloja, ruutuja ja hämähäkkejä


Tytölle näytin eilen näitä Majapuun neuloksia, ja siitä alkoi neuvottelu mistä hänelle uusia vaatteita tehtäisiin. Ei ollut yllätys, että hän valitsi pinkkipallon. Neuvottelutaktiikkani kuitenkin toimi, ja sain ujutettua nämä kaikki vaatteisiin mukaan "vaikken mää hämähäkeistä tykkääkkään."


Eilen illalla valmistuivat ja tänään saatiin kiukuttelematta käyttöönkin. Tunikan kaavan pohjana on Ottobren 4/13 raglanpaita Rascal koossa 98 cm. Hihat pidensin (alkuperäisessä on hihansuukappaleet resorista) ja muotoilin leveämmäksi hihansuista. Hihansuut rypytin 19 cm pitkiksi framilonilla ennen kanttausta. Pääntietä isonsin vähän edestä, tämän olisi voinut jättää tekemättä. Helmaa levennetty, pidennetty ja muotoiltu siten, että edestä keskeltä kaartuu vähän lyhyemmäksi ja takaa keskeltä pidemmäksi. Tytön musta - tai kohta keltainen - silmä on muisto loppiaisesta, kun sohvan selkänojan päällä kiipeily päättyi ikävään osumaan portaan kanssa.Housut ovat juuri ilmestyneestä Ottobresta 1/14 Relaxed Fit svetarihousut. Mittailin kaavaa ja totesin sen pituudeltaan aika naftiksi, ja niin se olikin. Koko 98 cm on oikein sopiva eikä yhtään iso noin 93 cm pitkälle tytölle. En oikein vielä tiedä tykkäänkö vaiko enkö näistä, omaan makuuni taitaa olla enemmän poikien malli. Haara on näissä siis pudotettu alaspäin, lantiolla on väljyyttä ja lahkeet ovat kapeat. Housujen vyötärölle en tehnyt solmimisnauhaa, minusta ne ovat hankalat käytössä. Vyötärökaitaleesta resori ja sen sisällä kuminauha riittävät mainiosti. Vyötärökaitale oli muuten aika kapea (tai sitten leikkasin sen väärän kokoisena.) Huh huh mikä kohdistaminen oli housuja tehdessä, mutta onnistui aika hyvin.

2 kommenttia

  1. Aivan mielettömän hauskat kuosit paidassa! Minustakin housujen malli kaavasta katsoen oli aika lyhyen näköinen, joten ajattelin kokeilla sitä 86 koossa U:lle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tosiaan kannattaa ottaa reilu koko kaavasta kokeiluun

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)