Apila tunika ja legginsit


Toistaiseksi vielä hampaaton suu onneksi nauraakin välillä. Kiukkuaakin paljon, taitaa hampaiden tulo tehdä aika kipeää. Legginseille en jaksanut alkaa etsimään valmista kaavaa, joten itsevarmuuden puuskassani otin uusimman Ottobren trikooshortsin kaavan käsittelyyn, kavensin ja jatkoin punttia. Ihan hyvä yritys. Seuraava yritys voisi olla punteista kapeampi. Koko 68 cm on vielä vähän reilu. Trikoo Sampsukasta, vyötärökumppari laitettu Riikan ohjeen mukaisesti.Oli helppo ja nopea ohje.
Sitten silmiin osui PikkuHoon ihana Sundaytunika ja mieleen muistui, että samantapaisen olen jo pari vuotta sitten tehnyt lahjaksi. Löytyihän se kaava Suuresta Käsityölehdestä 1/09. Harmittavasti koot alkoivatkin vasta 92 cm:stä. Koska olin legginsien onnistumisella kerännyt jo ison annoksen itsevarmuutta kaavojen kuositteluun, pienensin sitten kaavan kokoon 74 cm melko hyvällä lopputuloksella. Kankaaksi valikoitui II-laadun apilajoustis Lasten Metsolasta ettei olis paha menetys jos projekti epäonnistuisi. Tämän malli on aika leveä, mutta käyttöikää varmasti pitkään. Vähän tumma ja tylsä settihän nuo yhdessä on, enkä niitä setiksi varsinaisesti suunnitellutkaan. Kaipaisiko apilapelto vielä värikästä applikaatiota?

Lasten Metsolasta puheenollen, tärisin viime viikolla innosta kun huomasin trikoissa ihanaa turkoosia retropalloa. Saman tien tein tilauksen myös ruskeasta retropallosta ja eksyihän ostoskoriin paria muutakin kangasta "täytteeksi". Mutta voi surkeus, eilen tuli viesti että molemmat retropallot on lopussa eikä lisää tule. Onneksi sain peruttua koko tilauksen. Jos joku osaa kertoa, mistä turkoosia tai ruskeaa retropalloa vielä löytyisi, olisin tiedosta tosi kiitollinen.

3 kommenttia

 1. Hienostihan ne muokkaukset onnistui! Mielestäni apilapelto menee ihan noinkin. Jos väriä haluaa lisää, niin voihan siihen yhdistää vaikka värikkäämmät sukkikset/leggarit. Ite tykkään kovasti ruskean ja vaaleanpunaisen yhdistelmästä :)
  Meillon muuten yli 100 cm tytöllä edelleen käytössä 92 cm mekko, joka on tuolla SK:n ohjeella. Nyt se vaan on tunika, leveyttä kyllä riittää hyvin vieläkin ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja kiva kun jaksat kommentoida :-) Tein tosiaan pari vuotta sitten tämän 92 cm koossa ja ei siitä pitkää aikaa ole, kun se vielä oli käytössä. Jos mallia kaventais keskeltä laskosten verran, taitaisi olla aika lähellä Hannah-tunikaa malli mitä olet paljon tehnyt? Niin, tai mekkohan tämä on eikä tunika.

  VastaaPoista
 3. Niin, saman tyylinenhän tuo on kuin hannahkin. "Oikeassa" hannahissahan on pitkät hihat, mutta yleensä olen kyllä tehnyt lyhyillä hihoilla ja reilusti mittaa lisäten eli mekkopituuteen (+ kaventaen). Mahtaakohan ne mun mekot siis olla enää lähelläkään oikeata hannahia... Mutta siis hyvin pärjää tuolla SK:n kaavallakin :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)