Housut kesään ja talveen

Tänään poika yllätti. Piiitkästä aikaa hän oli innoissaan tekemästäni vaatteesta, ja mielihyvin suostui kuvattavaksi ilman minkäänlaista neuvottelua. Hauska jalkapallopusero on tämän kevään Me&I-mallistosta ja olihan siellä oransseja joustiscaprejakin. Niitä en sentään voinut ostaa valmiina.
Motivaatio ja aika oli totaalisesti hukassa näiden teossa. Housut leikkasin ennen Egyptin reissua, mutta kun eivät ehtineet lomalle mukaan, niin ei inspiroinut tehdäkään ja ompeluaikakin on ollut kadonnut luonnonvara. Nyt ne oli pakko saada valmiiksi, että saa seuraavan projektin työn alle ja koneisiin vaihdettua langat.
Kaavapohjana on Saimi svetarihousut (Ottobre 1/09) koko 98 cm, juuri sopivan kokoinen palanen oli jäljellä Metsolan oranssia joustofroteeta. Oranssi resori on Fabriinasta, taskupussin trikoo Tiritomista. Vyötäröllä on 25 mm kuminauha resorin sisällä, tehty kuten alla olevien housujen ohjeessa. Housujen juttu on taskut, johon poikakin ihastui. "Niihin voi kesällä laittaa vaikka kiviä" äiti sanoi. "Hae mulle kivi ulkoa että voin kokeilla" poika sanoi. Ja äiti haki. Vähän ajan päästä poika totesi, että kokeiltu on, kiven saa viedä takaisin ulos. Taskut on tehty High Jump velourhousujen (O 4/11) ohjeella. Taskunsuiden kanttauksen tein ompelukoneella, en alkanut harjoittelemaan nauhankääntäjän käyttöä näin jyrkillä mutkilla. Enkä ole itse asiassa ehtinyt harjoittelemaan sitä vielä ollenkaan, vasta peitetikkiä on muutama sauma surautettu.
Nämä "talvihousut" valmistuivat jo aikoja sitten. Materiaalina on Myllymuksujen bambupuuvillaneulos, resorikin on samasta osoitteesta. Kankaan saapuessa poika ilmoitti inhoavansa sitä, joten annoin ajan hieman kulua, ja sitten vain lykkäsin valmiit pökät kaappiin, eikä mutinoita ole kuulunut. Kaava on (O 6/10) Pitkä Jussi alushousut ilman sepalusta. Koko on 98 cm hieman pidennettynä.

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit :-)