Mustavalkoraitaa

Kaavapohjana on Joka Tyypin Kaavakirja 2:n raglanpaita koossa XS. Samassa kirjassa on myös peruspaidan kaava ja neuvoja kuinka siitä muokataan savupiippukauluksinen mekko. Näitä ohjeita mukaillen valmistui kaava tälle tunikalle. Valmiin kauluksen korkeus on 10 cm eli sen verran korkea, että käytössä pitää taittaa vielä kaksinkerroin kuten sovituskuvassakin on, mutta tykkään siitä juuri näin. Hihat leikkasin reiluilla saumanvaroilla (ei olisi tarvinnut) ja vyötärölle lisäsin 1 cm joka reunaan (4 cm ympärysmittaan). Helmaa pidensin ja levensin. Vaikka leikkaamiseen menikin aikaa kauemmin kuin tämän ompeluun, kohdistukset ei menneet ihan nappiin. Yhtä kaikki, itse tykkään ja poika kommentoi "tosi hieno" nähdessään tämän ensi kerran päälläni. Siinä olikin 5-vuotiaalta melkoinen kohteliaisuus :-)

Tämä Majapuun/Pehemiän valmistuttama neulos loppui kai parissa tunnissa sen tultua myyntiin, enkä silloin ollut hereillä olleiden joukossa. Pehemiän houkutuksista satuin viikko sitten tämän huomaamaan *naps naps* ja niin pääsin mustavalkoraidan onnellisten ostajien kerhoon.

8 kommenttia

 1. Tämä on todella ihana. Malli sopii sinulle upeasti,joten kyllä 5v tietää!

  VastaaPoista
 2. Voi että mä ihailen kaikkea tuosta kankaasta tehtyä! Tämäkin tosi ihanan mallinen ja käy tosi hyvin sinulle :) Toivottavasti onnistuisin itsellenikin tuota vielä haalimaan jostain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistaakseni tätä on Majapuulle tulossa uusi erä muutaman viikon sisään?!

   Poista
 3. Vau! Tosi kiva! Mäkään en ehtinyt mustavalkoraitaan, mutta pinkkiharmaata on tuolla esipesua odottamassa pitkä pala, saa nähdä mitä siitä tulee... =)

  VastaaPoista
 4. Hieno tunika ja kauniita myös edellisen postauksen vaatteet! Olet ollut kyllä ahkera :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanista kommenteista :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)