Pyörre ja Jemma




Nappinjan Pyörre kuosi valloitti minut ja nopeasti se pääsikin saksittavaksi. Visio oli selvillä heti, tunika tulppaanimallisella helmalla ja sivutaskuilla. Tähän malliin olin muutamassakin blogissa  hiljattain ihastunut. Kaavan pohjaksi otin Ottobren Wind-tunikan joka ilman suurempia muokkauksia on täällä.   Nyt lyhensin kaavasta hihat, vyötäröltä inasen kavensin ennen kuin piirsin helman muodon ja taskut. Pääntie on toteutettu alavaralla. Tein keskelle taakse muotolaskoksen, jotta sain pääntien istumaan nätisti. Pääntie on aavistuksen kapeampi kuin alkuperäisessä kaavassa, jotta liivit ei vilku. Alimpaan kuvaan olen "nostanut" kangasta taskun reunasta juuri ennen kuvanottoa, jotta muoto näkyisi mahdollisimman hyvin. Normitilanteessa kulma laskeutuu jonkin verran pyöreämmäksi.



Verson Puodin Jemmasta valmistui tunika (aikoja sitten) Suuri Käsityölehti 8/09 löytyvällä kaavalla. Koko on 34 ja muistaakseni helma on lyhennetty mekkopituisesta reippaasti. Mustavalkoinen joustocollege oli ensimmäisen pesun jälkeen hieman kuluneen näköinen ja pelkäsinkin, että kulahtaako parin pesun jälkeen käyttökelvottomaksi. Onneksi pelko osoittautui turhaksi, lisäpesuissa neuloksen pinta ja värit ovat pysyneet muuttumattomina.

Legginsit farkkujerseystä ovat olleet blogissa aiemminkin.

4 kommenttia

  1. Ihania vaatteita sinulla täällä. Tuo pellavatunika on huikaisevan kaunis, Pyörteeseen sopiii tuo malli todella hyvin. Jemman malli vei sydämeni. Tuollaista itsekin kaipailen. Olen tainnut tuolla kaavalla tehdäkin, mutta tuo kuositus on mainio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Sanne-Maija, todellakin piristit päivääni :-)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :-)