Tupla(työ)hihapaita

En edes uskalla ajatella kauanko aikaa tämän paidan valmistumiseen kului. Ensin mokailin työvaiheiden järjestyksen kanssa ja kanttasin isomman pääntien ennen aikojaan, minkä takia etu- ja takakappaleet piti leikata uusiksi. Pääntien kanttauksen purin kertaalleen, kun eka versio ei olisi pään läpi mennyt. Näin voi saada siis puoli metriä kangasta tuhlattua yhteen paitaan...No, ehkä pipo lopusta vielä tästä valmistuisi. Raidallinen kangas on jerseytä Tiritomista, koostumus polyester/puuvilla/spandex. Ei päässyt tämä materiaali suosikkilistalleni. Ruskea trikoo ja resori on todennäköisesti Eurokankaasta, vaaleanpunainen kanttaus on Triteksin trikoosta. Lyhyissä hihoissa resorikanttaus, pitkissä hihoissa kuminauhat.
Kaava on Double Tea paita Ottobresta 4/09, kokona 74 cm. Malli on leveyssuunnassa todella reilu, samoin hihat ovat tosi leveät. Fiksumpi ompelija olisi kaavaa mittaillut ja mahdollisesti muutoksia tehnyt ennen kankaan leikkuuta ja ompelua. Pituus on ihan ok, joten ei tätä kaappiin auta jemmata. Jos äidiltä kysytään niin paita pääsee käyttöön, kun on niin paljon aikaakin siihen tuhrattu.
Ja jos tytöltä kysytään niin mieluummin joku muu paita kiitos...

1 kommentti

  1. Kivahan siitä tuli, kommelluksista huolimatta. =) Itekin oon joskus huomannut, että jotkut Ottobren kaavat (paidat) ovat tosi lyhyitä. Leveys ja hihat riittäisivät pitempäänkin, mutta napa vilkkuu... Iitullekin joskus ompelin jo koon 110 ja nippanappa pystyy vielä käyttään kun muuten kuitenkin oikea koko on vasta 104. Höh.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)