Kestovaippoja

Vuonna 2008 hurahdin kestovaippoihin. En juurikaan ollut kiinnostunut, minkälaisia vaatteita poikani käytti, mutta kaikki päiväunet surffailin netissä tutkien kestovaippoja. Tilasin niitä USAsta, suomalaisista nettikaupoista ja -kirppiksiltä. Ostin uusia ja käytettyjä, sisävaippoja, kuoria, taskuja, useita eri merkkejä...kaikkea oli kokeiltava. Jonkun verran niitä ompelinkin, kankaita muistan ostaneeni ainakin Sampsukasta ja Kestovaippakaupasta. Oma saumuri oli siihen hommaan saatava, ja silloin minulle kotiutuikin Pfaffin Coverlock yhdistelmäsaumuri. Ompelukoneenani toimi huutiksesta muutamalla kympillä ostettu Toyota.

Nyt kestovaippainnostus on laantunut. Poika kestoili lähes aina kotioloissa päivisin. Hän oppi todella nopeasti vajaa 2,5 -vuotiaana täysin kuivaksi. Tytön syntyessä esikoinenkin vaati oman huomionsa, eikä kestoihin ehtinyt niin "paneutumaan" mutta ensimmäisen vuoden aikana niitä käytettiin joskus enemmän joskus vähemmän. Tyttö ei ole lähellekään kuiva vielä, mutta kestovaippailumme rajoittuu enää yhden vaipan käyttöön silloin tällöin.

Tässä kuvia vaipoista, mitä tein vuoden 2008 aikana.
2 taskuvaippaa...vieläkin mielestäni aivan ihana kuosi! Sisukset on polyestermokkaa joka nukkaantuu ikävän näköiseksi.
Vasemmalla taskuvaippa PUL/polyestermokka. Oikealla omaa kaavakehittelyä siro AIO-vaippa kiinteä imu ja läppä bambuhamppufleeceä (tai jotain sinne päin...)
Vasemmalla sivutarrallinen vaippa, oikealla tasku. Molemmissa laminoitua trikoota, jonka kosteudenpito ei ollut kovin hyvä (jos muistan oikein).
Vasemmalla sisävaippa oranssista velourista. Tähän taiteilin vuotosuojatkin. Oikealla taas Nalle Puh-kuosista taskuvaippa.
Sivutarrallinen taskuvaippa.
PULista ja kuivaliinaneuloksesta tein vaipanvaihto/köllöttelyalustan. Jätin yhteen sivuun aukon, josta voi vaikka harson taitella sisään ilmakylpyjen ajaksi.
Aikani ihastelin kaverin tekemiä ihania villahousuja ja tartuin sitten puikkoihin itsekin. Lankana Patons merino. Ohje ja lanka muistaakseni Titityystä.
Lisää merinovillahousuja. Ainakin kahdet alimmaiset on tehty Pöpät -ohjeella, se oli hyvä ja helppo ohje.

Minulla on kevätsiivous käynnissä, vaikkei keväästä vielä ole tietoakaan. Nämä ja iiiiiison kasan valmisvaippoja sekä muutakin lastentarviketta näpyttelin eilen fb-kirppiksille myyntiin.


1 kommentti

Kiitos kun kommentoit :-)