Kukkatakki

Tunnustan olevani pahinta laatua oleva kangashamsteri. Sen lisäksi, että kangasvarastoni tuppaa joka kuukausi enemmän lisääntymään kuin vähentymään, en meinaa raaskia käyttää tiettyjä kankaita, vaikka olisi vahva visio mitä niistä voisi tehdä, mutta tiedän ettei niitä ole enää saatavilla. Tästä muutamassa päivässä loppuunmyydystä Metsolan kukkajoustiksesta tuli heti mieleeni kylpytakki ja se oli to do-listalla muutenkin. Mutta myös kävin taistelua itseni kanssa, voinko tämän ihanuuden kylpytakkiin "tuhlata". Vuorina on uniikki Taikametsä-joustis ja vyö on tehty Metsolan kelta-valkoraidallisesta joustiksesta, kaikki keltaiset sopivat hienosti yhteen.

Keltaista nauhaa ei löytynyt omista varastoista ja niinpä päätinkin kokeilla reunoihin resorilla kanttausta. Ei ehkä maailman paras idea, mutta tulihan kokeiltua. Hupun ja etukappaleen saumakohta (jossa saumanvarat mukaanlukien joustiskerroksia monta) oli nauhankääntäjän kanssa Berninalta liikaa vaadittu; tikki seilasi ja jäi jumittamaankin. Purin tikit näistä kohdin ja sain ne ilman nauhankääntäjää sitten siististi. Vähän resori toki kiristää, ja kuvastakin näkee, että nostaa etukappaletta. Käytännössä se ei ole parina käyttöviikkonaan haitanut, enkä vielä ole harkinnut purkamista.

Kaava on Ottobresta 6/11 ja koko 98 cm helmaa n. 10 cm pidentäen. Tykkään, että kylpytakilla on pituutta eikä pitkä käyttöikäkään haittaa tee. Huppu on muokattu hiippamalliseksi ja sivulle lisätty vyölenksut. Eteen ylös on vielä tarkoitus laittaa kaavan mukaiset tarrat.  Kaksinkertainen joustis tekee kylpytakin aika painavaksi, mutta käyttöä sekään ei ole haitannut. Päinvastoin, huppupyyhe ja vanha kylpytakki ovat jääneet täysin tarpeettomiksi, kun saunan jälkeen pyydetään kukkatakkia.

4 kommenttia

  1. Tosi ihanat kankaat takissa ja tömö on varmasti unelman pehmeä päällä. Mieletön ompelus!

    VastaaPoista
  2. Tekis mieli tehä omille pojille kans tälläset, mut ku pitää tehä jo niin isot, eikä varmaan kukkia =D

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)