Susie

Paljon kehuttu ja tehty Susie-kaava Ottobresta 5/10 päätyi minunkin kokeiluun. Tuossa lehdessä oli muuten paljon muitakin kivoja kaavoja, mitä piirtelin valmiiksi. Viskoositrikoo on Nansoa Triteksiltä. Kaavan koko on 36 ja vaikuttaisi sellaisenaan hyvältä. En tajunnut mittailla hihan pituutta etukäteen, ja kaavassa ne onkin vähän vajaamittaiset. Tein siis vaivalla framilon-rypytykset ja kanttaukset hihansuihin todetakseni hihat ärsyttävän lyhyiksi, joten ei muuta kuin sakset käteen ja pitkät "resorit" tilalle. Hihansuissa ja kanttauksessa käytin Triteksistä ostettua paksua tummanruskeaa interlockia, jonka väri kävikin tähän paremmin kuin hyvin. Berninalla kanttasin ensimmäistä kertaa muuta kuin resoria, mutta hyvin toimi ja jälki on kaunista. Pääntietä pienensin edestä aavistuksen. Jos Susie pääsee uusintakierrokselle, pidennän hihoja ja varmastikin helmaa myös. Kuvan otossa käytin hyväkseni työkaveria ja työpaikan järkkärikameraa, eikä kuvaa ole mitenkään käsitelty rajausta lukuunottamatta. Kyllä kunnon kameralla otettu kuva näyttää ainakin omaan silmään huomattavasti paremmalta kun taviskameralla otetut. Voihan silläkin tietysti olla merkitystä kuka siellä kameran takana häärää :-)

12 kommenttia

 1. Tosi kivannäköinen!

  Käytätkö muutenkin yleensä 36 kokoa? Mulla odottaa sama kaava kokeilemista vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kokoni on yleensä 36, joskus 34. Yläosa on tästä mulle just sopiva, ei saisi olla yhtään pienempi.

   Poista
 2. Onpas kivannäköne ja istuva :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Unikuu. Tämä kommentti sai kunnian olla blogini ensimmäinen roskaposteista löydetty kommentti :-)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Todella kiva tämä paita ja pidän kankaasta tosi paljon. Tuota kamera-asiaa olen miettinyt hurjasti....tekisi mieli ostaa kunnollinen kamera ja kommenttisi kuvan laadusta vain vahvistivat ajatusta. Harmi, että ompelukonekin on vielä ostoslistalla...

   Poista
  2. Kiitos kommentista. Itse en ole aikaisemmin uhrannut ajatustakaan paremmalle kameralle, mutta nyt..hmmm.. taidanpa lainata tätä kameraa joku viikonloppu ja kokeilla minkälaisia otoksia saan itse aikaiseksi.

   Poista

Kiitos kun kommentoit :-)