Samistellaan
Nettikangaskaupoissa tämä kuosi pitkään suorastaan hirvitti, se oli todellakin liian täyteen ahdettu eläimiä. Sitten näin sen valmiina vaatteena jossain, ja naps - kangas oli matkalla postilaatikkooni. Halusin tehdä siitä sekä tytölle että pojalle jotain, ja sitä oli edessäni vain 60 cm. Hmmm.

 

Pojan paidan kaava On The Road (O 1/13). Kaava on kapeahko ja sopii mainiosti, mutta ensi kerralla piirrän jo seuraavan koon 116 cm. Tuplahihat on tehty Tosimummon ohjeen mukaisesti. Sain tosiaan taiteilla kankaan riittävyyden kanssa, en tiedä olenko koskaan käyttänyt näin paljon leikkuusuunnitelmaan aikaa ja jossain kohtaa pitikin mennä vähän matalamman aidan alta. Mutta paidan helmaanhan sopii hyvin jatkokappale, tuplahihoissa kuosikangas loppuu tasan hihansuuhun, ja parin sentin taite alla on turkoosia interlockia eikä minkäänlaista kohdistamista pystynyt tekemään. Samaisella interlockilla - joka muistaakseni on ostettu Hanhelista pari vuotta sitten - on kantattu pääntiekin.


Tunikan kaava on Puffy (O1/08), jonka innostuin tekemään Marian blogissa nähdyn mallin johdosta. Kaavan pienin ja tämän tunikan koko on 98 cm, muuten hyvä mutta hihat (kuvassa taitettu) ovat vähän pitkät n. 90-senttiselle neidille. Pituutta olisin laittanut enemmänkin tai jatkanut pinkillä, mutta kankaat loppui kesken. Pinkki interlock on Triteksistä ja siitä on aiemmin tehty tämä setti, josta edelleen leggarit on käytössäkin. Pääntie kantattu samalla interlockilla, ja jälleen siitä tuli tosi tiukka. Kuvasta ei erota kovin hyvin, mutta etukappale on 2-osainen ja rinnan kohdalta alempi kappale on rypytetty. Tästä rypytyksestä neiti olikin sitä mieltä että "se pitäisi korjata pois". En aio korjata. 


4 kommenttia

 1. Ihanan pirteät! Hienosti yhdistetty yksivärisiin, kiva kuosi, kun sopii sekä tytölle että pojalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sattui löytymään hyvin rimmaavat yksiväriset tähän kuosiin, ja se tosiaan sopii mainiosti sekä tytölle että pojalle.

   Poista
 2. Nämä oavat kyllä ihanat ja aika upeasti olet saanut kangaspätkän riittämään.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :-)